Dodon le spune rușilor că până la Revelion va fi suspendat: „Va fi ultima”

Autor: , in Politic / Populare / 5 decembrie, 2018, 16:57

Șeful statului, Igor Dodon, care a plecat astăzi, din nou, în Federația Rusă a declarat pentru presa de la Moscova că așteaptă să fie suspendat din nou din funcție.

Dodon declară că asta se va întâmpla pe motiv că refuză să promulge mai multe legi.

„În prezent se vorbește despre o posibilă suspendare a președintelui și a atribuțiilor acestuia. Cel mai probabil, suspendarea va fi făcută până la sfârșitul anului, deoarece sunt patru proiecte pe care eu nu le-am aprobat”, a declarat Dodon pentru RIA Novosti.

„Cel mai probabil, va mai fi o suspendare, ultima, deoarece acest Parlament nu va mai avea o asemenea șansă”, a adăugat Dodon.

Președintele refuză să aprobe patru legi adoptate de Parlament în acest an. Vorbim despre transferul teritoriului fostului stadion republican pentru construirea ambasadei SUA, celebrarea din 9 mai a zilei Europei, dar și de noul Cod al Audiovizualului.

Până în prezent, Igor Dodon a fost suspendat din funcție de patru ori, de fiecare dată speakerul Andrian Candu îndeplinind funcția de președinte interimar.

Președintele Parlamentului a declarat în cadrul ședinței de vineri a Legislativului că „Igor Dodon a încălcat Constituția Republicii Moldova pentru a 5-a oară, deoarece nu a promulgat cinci legi, care au fost votate de Parlament, iar conform Constituției în cazul săvârșirii unor fapte prin care încalcă prevederile Constituției, președintele Republicii Moldova poate fi demis de către Parlament”.

În context, spicherul a cerut Comisiei juridice, numiri și imunități să pregătească o notă informativă privind procedurile de demitere a șefului statului și să o trimită Biroului Permanent.

„În cel mai scurt timp, s-ar putea să îi facem o surpriză de sărbători președintelui, iar de Revelion populația să fie felicitată de președinte interimar”, a mai declarat Andrian Candu.

În replică, Dodon a spus că nu ia în serios amenințarea spicherului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X