BMW este constructorul cu cele mai mari vânzări de mașini electrice și hibride în Europa și ocupă locul al treilea într-un clasament global în spatele Tesla și a chinezilor de la BYD.

Vânzările de mașini electrice și hibride continuă să crească într-un ritm susținut în Europa și în lume, pe fondul creșterii gamei de modele oferite de constructori și a stimulentelor financiare acordate de guverne.

De exemplu, piața europeană a depășit 700.000 de mașini electrice și hibride în primele 10 luni ale anului, iar BMW a publicat un amplu raport cu privire la cotele de piață ale constructorilor.

Potrivit datelor compilate de producătorul de la Munchen, BMW este lider în acest clasament european cu o cotă de piață de 17%, ca urmare a succesului înregistrat de modelul electric BMW i3.

Germanii sunt urmați la mică distanță de conaționalii de la Volkswagen cu 13%, în timp ce podiumul este completat de cei de la Nissan ca urmare a vânzărilor generate de Leaf. Clasamentul continuă cu Renault (9%), în timp ce Tesla este pe locul 5 cu 8%.

Vânzări globale: Tesla vs. China

În ceea ce privește vânzările globale de mașini electrice și hibride, Tesla și producătorul chinez BYD sunt la egalitate pe primul loc cu o cotă de piață de 11%, în condițiile în care Model 3 a devenit recent cea mai vândută mașină electrică din lume.

BMW ocupă locul al treilea cu 8% și este, de altfel, singurul constructor european din top 5. Următoarele locuri sunt ocupate de Beijing Auto (6%) și Roewe (5%), un brand deținut de chinezii de la SAIC.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •