(VIDEO) Aștepți redobândirea cetățeniei române? Iată de ce procesul durează atât de mult

Autor: , in Populare / Social / 5 decembrie, 2018, 15:59

Tot mai des, cetățenii moldoveni care au depus actele pentru redobândirea cetățeniei române sunt nevoiți să aștepte și până la 2 ani de zile până la procesarea dosarului și primirea unui răspuns din partea Autorității Naţionale pentru Cetățenie. Responsabilii de la Consulatul României de la Chișinău spun că asta se întâmplă din cauza numărului mare de solicitări.

Consulul general în cadrul diplomației secția consulară, Mausela Pițigoi, spune că zilnic sunt adresate în jur de 1.000 de solicitări, iar durata de verificarea a dosarelor depinde strict de capacitatea de procesare a personalului.

„Referitor la timpii mai mici sau mai mari de așteptare pentru obținerea permisului de a veni la Consulat depinde strict de capacitatea noastră de procesare. Facem eforturi susținute să luăm cât mai multe solicitări. Zilnic, procesăm peste 1000 de cereri. Dăm curs și solicitărilor persoanelor care au probleme mai delicate și îi sprijinim. Asta este un surplus la ceea ce vine la munca noastră zilnică”, declară consulul.

Pițigoi declară că, în timpul activității la consulat a văzut „destul de multe persoane care solicită sprijinul fie din motive medicale, fie din motive că lucrează peste hotare”.

„În limită, au toată disponibilitatea noastră de ai ajuta. Dar, procesul este un pic mai greu din cauza numărului mare de solicitări”, a mai spus Mausela Pițigoi.

Conform statisticilor, aproape un milion de cetățeni moldoveni au obținut cetățenia română în ultimii zece ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X