Partidul Liberal nu va face alianță cu Partidul Democrat din Moldova (PDM), chiar dacă democrații vor opta pentru unirea Republicii Moldova cu România. Cel puțin asta declară noul lider al Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă.

Întrebat în cadrul unei emisiuni de la TV8 dacă liberalii sunt gata să mai facă alianță cu PDM, de dragul unirii Republicii Moldova cu România, Chirtoacă a declarat că nu o vor face.

„Nu vom face, deoarece pentru ei acest deziderat este fals. Un deziderat fals pentru ei este și integrarea europeană și am văzut cum au dorit să includă acest deziderat în Constituție. Nu vom face alianță, deoarece ne putem trezi cu unirea cu Federația Rusă sau cu un grup criminal”, a declarat Chirtoacă.

În opinia noului lider al PL, o alianță cu cei „care au distrus democrația este inacceptabilă din start”.

„PDM trebuie purificat. De fapt, acolo este vorba de lichidare și închiderea subiectului. Nu e vorba doar de Plahotniuc, problema este în toată încrengătura lor, un partid putred și murdar. Prea multe mârșăvii au făcut. Pentru ei trebuie un adevărat filtru, un filtru cu densitatea ce mai mare posibilă”, mai spune liderul PL.

Pentru salvarea PDM, Chirtoacă spune că „în mod normal partidul se va dezintegra și toți vor fugi în alte partide, așa cu s-a și format”.

Pe de altă parte, acesta spune că PL își dorește alianță cu partidele proeuropene veritabile și cele unioniste, la moment liberalii fiind în discuții pentru participarea la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, cu blocul ACUM, format din Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •