Qatarul nu a avut discuţii cu alte ţări pentru a organiza în asociere Cupa Mondială de fotbal din anul 2022, au asigurat, miercuri, organizatorii competiţiei, citaţi de AFP.

„Nu am avut discuţii pe marginea unei împărţiri a meciurilor cu una sau mai multe ţări”, a afirmat Nasser al-Khater, secretar general adjunct al Comitetului de organizare a CM din 2022.

În urmă cu câteva zile, preşedintele FIFA, Gianni Infantino, care are în vedere creşterea numărului de participante la 48 de ţări pentru viitoarea ediţie a Cupei Mondiale, a menţionat posibilitatea ca turneul final al Cupei Mondiale din 2022 să nu fie găzduit doar de Qatar, ci şi de alte ţări din Golful Persic.

În cazul unei extinderi a competiţiei, numărul de meciuri ar trece de la 64 la 80, ceea ce ar complica misiunea pentru micul emirat.

Preşedintele FIFA a sugerat chiar că un astfel de proces ar putea contribui la pacea din Orientul Mijlociu, într-un moment în care Qatarul se află în centrul celei mai grave crize diplomatice din Golf în ultimii ani.

Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahrainul şi Egiptul au rupt relaţiile diplomatice cu Qatarul în iunie 2017, acuzând că nu s-a distanţat de Iran, puterea regională şiită rivală a Riadului, şi de susţinerea grupurilor islamiste radicale.

Qatarul, însă, a negat că ar susţine grupuri extremiste, acuzându-şi în schimb vecinii că doresc să provoace o schimbare de regim la Doha.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here