Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vitalie Gamurari, nu poate să infirme, dar nici să confirme faptul că Marian Lupu ar putea candida la funcția de președinte al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, după ce Gheorghe Duca și-a prezentat demisia.

Într-un comentariu oferit pentru Cotidianul.md, Gamurari a declarat că nu poate infirma, dar nici confirma cele apărute în presă vizavi de posibila candidatură a vicepreședintelui PDM, Marian Lupu, la șefia AȘM.

„Prima informație a apărut ieri, dar nu pot infirma sau confirma acest fapt. Anterior au fost zvonuri și în legătură cu Academia de Studii Economice din Moldova. Tot ce știu este că dumnealui are grad științific. În contextul reformelor realizate, este de menționat că demisia fostului președinte al AȘM nu are nimic cu presupuse presiuni. Deci, nu pot infirma, dar nici confirma despre candidatura lui Marian Lupu”, ne-a declarat Vitalie Gamurari.

De partea consilierul, consilierul lui Lupu, Andrian Buligari, declară că acestea sunt zvonuri și că vicepreședintelui PDM nu întrunește condițiile de a candida la acest post, întrucât nu este membru al AȘM.

Citește și: Președintele AȘM și-a prezentat demisia: „Incertitudinea din jurul procesului penal îmi ridică tensiunea și glicemia”

Amintim că, în presă se vehiculează cum că vicepreședintele PDM, Marian Lupu, ar urma să devină președintele al Academii de Științe a Moldovei, după ce acum o săptămână Gheorghe Duca și-a anunțat demisia din funcție. Conform acestuia, decizia a fost luată din motive de sănătate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •