Actuala putere de la București continuă să-i facă servicii liderului PD, Vladimir Plahotniuc, inclusiv prin finanțarea unor publicații de la Chișinău care atacă opoziția proeuropeană, susține analistul politic Vladimir Socor.

El a declarat în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă că politica actuală a Bucureștiul în raport cu Chișinăul este „un eșec”.

„Publicații subvenționate de București și faptul că Bucureștiul le subvenționează este un fapt oficial afișat pe diferite website-uri, aceste publicații care apar în Chișinău comunică în mod sistematic un mesaj alegătorilor cu viziuni pro-românești și unioniste să nu voteze cu partidele conduse de Maia Sandu și Andrei Năstase. Sunt trei-patru publicații, patru-cinci condeieri, care se specializează în acest mesaj și tot timpul li se spune alegătorilor unioniști și pro-români să nu voteze cu Maia Sandu și Andrei Năstase, pentru că ei au tot felul de păcate, diverse păcate, de diferite categorii”, a declarat Socor.

El a mai spus că prin intermediul acestor publicații electoratul de dreapta este divizat, fiind „furate” voturi de la blocul „ACUM”.

„Este un serviciu direct adus dlui Plahotniuc; este un mod de a scoate voturi potențiale de la partidele conduse de Maia Sandu și Andrei Năstase, partidele pro-europene, partidele anti-oligarhice; un serviciu adus dlui Plahotniuc. Nu înseamnă că votanții cărora li se adresează acest mesaj vor vota cu un partid sau alt partid unionist, dar mulți dintre ei vor sta acasă. Și asta într-o situație de alegeri în care fiecare procent contează.

Mesajul din București la care m-am referit va ciupi aceste procente de importanță vitală de la Maia Sandu și Andrei Năstase. Și eu aș vrea și pe această cale să-și exprim nedumerirea față de cei care au inițiat aceste mesaje și care le propagă în continuare la Chișinău și sper să înceteze și să se gândească mai bine la consecințele acestor mesaje”, a mai spus analistul politic.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •