Președintele formațiunii politice Platforma DA (PDA), Andrei Năstase, cunoscut prin mesaje dure la adresa liderului partidului de guvernare, Vlad Plahotniuc, susține că îi va rosti numele de fiecare dată când cineva se va teme s-o facă. Năstase crede că i-a pronunțat numele șefului democraților chiar de prea puține ori, „la cât rău i-a făcut și îi mai face Moldovei”.

Totuși, liderul PDA precizează că „ținta sau obiectivul meu și al colegilor mei nu este acest Plahotniuc și tot răul pe care el îl reprezintă”, ci „recuperarea Moldovei de sub stăpânirea lui și redarea țării și libertății oamenilor ei”.

„Sigur, este absolut firesc să le explicăm oamenilor care este cauza principală a suferinței lor. De ce nu au locuri de muncă, salarii normale, pensii decente, de ce s-au destrămat atâtea familii, de ce nu există justiție dreaptă și libertate de exprimare, de ce democrația este sugrumată, iar oamenii obligați să plece din țară. Plahotniuc și armata lui de ocupație oligarhică sunt vinovați de tot răul din țară! În jurul lui s-a cimentat un sistem mafiot care umilește cetățeanul, care stoarce țara de bani, un sistem care manipulează, fură și minte. În mesajele mele s-a regăsit de foarte multe ori numele Plahotniuc. Și-l veți mai auzi. Pentru că de câte ori un om, de teamă, nu are curajul să-i pronunțe numele acestui criminal, eu sunt cel ce o va face. Și, dacă mă gândesc foarte bine, cred sincer că-i pronunț de prea puține ori numele la cât rău a făcut și încă face Moldovei. Veți vedea, foarte curând, că oamenii vor decide că acest individ trebuie să fie dat jos de la putere și trebuie să fie anchetat și judecat de justiția liberă pe care el nu și-o dorește”, a declarat Andrei Năsatse în cadrul unui interviu acordat pentru portalul oficial.md.

Primarul ales al municipiului Chișinău, al cărui mandat nu a fost validat, a mai afirmat că „eliberarea Moldovei de sub cizma pe care Plahotniuc și Dodon i-au pus-o pe grumaz este condiția obligatorie care poate garanta renașterea națiunii noastre”.

Cât despre președintele Republicii Moldova, el a spus că „acest om nu are nicio treabă cu țara, cu oamenii ei, îl interesează doar buzunarul său și păstrarea puterii și libertății personale”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •