Ce mesaj i-a transmis Candu lui Dodon după ce „a făcut lucrul în locul lui” pentru a cincea oară

Autor: , in Politic / Populare / 10 decembrie, 2018, 19:02

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a deținut interimatul funcției de președinte al Republicii Moldova, după ce Igor Dodon a fost suspendat, conform deciziei de astăzi a Curții Constituționale, și a semnat cele cinci legi.

„Am fost nevoit din nou să fac lucrul în locul lui Igor Dodon, exercitând interimatul pentru semnarea a cinci legi așteptate și importante. Chiar dacă stă mai mult pe la Moscova, Igor Dodon ar trebui să-și amintească de cine a fost ales și că a devenit președinte în baza unor norme scrise în Constituție. Nerecunoscând legea din Republica Moldova, dânsul nu recunoaște acest stat și propriul mandat. Regret că pentru a cincea oară suntem în situația de a ne apără Constituția prin interimat”, a scris șeful Legislativului pe pagina sa de Facebook.

Astfel, Candu a promulgat:
– Legea pentru modificarea și completarea Codului Muncii al Republicii Moldova, care stipulează stabilirea Zilei Europei și a Zilei Victoriei la 9 mai;
– Legea pentru completarea unor acte legislative, care include modificări la Legea asigurării cu pensii a militarilor și a persoanelor din corpul de comandă și din trupele organelor afacerilor interne, precum și la Legea cu privire la apărarea națională;
– Legea cu privire la Inspectoratul General al Carabinierilor;
– Legea cu privire la transmiterea unui bun cu titlu oneros, care vizează Stadionul Republican;
– Codul serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova.

Citiți și: Igor Dodon, suspendat din funcţie pentru a cincea oară

Cele cinci legi au fost adoptate de Parlament, transmise Legislativului spre reexaminare de președintele țării, iar Parlamentul și-a reconfirmat votul pentru proiectele nominalizate și a transmis spre promulgare repetată proiectele. Conform Constituției, în cazul în care Parlamentul își menține votul asupra unei legi adoptate anterior, președintele este obligat să promulge legea.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X