Vicepreședintele Partidului Liberal (PL), Valeriu Munteanu, va organiza mâine, 11 decembrie, la ora 10:00, o conferință de presă cu tema „Despre refuzul Partidului Liberal de a participa în alegeri alături de Blocul ACUM și deciziile lui politice de viitor”.

Potrivit surselor Cotidianul.md, Munteanu ar urma să anunțe că părăsește formațiunea.

Noul șef al PL, Dorin Chirtoacă, califică anunțul fostului ministru al Mediului privind refuzul partidului de a participa alături de blocul ACUM la alegerile parlamentare ca fiind un „fals”. Fostul edil al capitalei anticipează „minciuni și insinuări” în cadrul conferinței de mâine.

„La Congresul din 1 decembrie 2018 a fost stabilită ședința Consiliului Republican al PL pentru data de 16 decembrie, ora 10, unde urmează a fi luate mai multe decizii: modul de participare la alegeri, formarea biroului politic, alegerea vicepreședinților etc. Toate punctele de vedere vor fi expuse de membrii Consiliului, în cadrul ședinței de duminică, în care se va lua decizia finală. Ne pare rău pentru minciunile și insinuările răspândite astăzi la ședința de discuții cu PAS, PPDA și PLDM, dar și în spațiul public, cu continuare mâine, în conferința de presă”, a reacționat Chirtoacă pe pagina sa de Facebook.

După ce, sâmbătă noapte, președintele de onoare al PL, Mihai Ghimpu, a lansat un atac dur la adresa președintelui Platformei DA, Andrei Năstase, ieri, vicepreședintele partidului, Valeriu Munteanu, a salutat decizia PLDM de a accepta condițiile PAS și Platforma DA și de a delega candidați pe listele blocului „ACUM”.

Citiți și: Ghimpu atacă dur, Munteanu laudă; Reacția vicepreședintelui PL după ce PLDM a anunțat că merge cu „ACUM”

În cadrul celui de-al V-lea Congres al Partidului Liberal din 1 decembrie, când lider a fost ales Chirtoacă, pentru funcția de președinte al formațiunii a fost înaintată și candidatura lui Valeriu Munteanu, care însă a refuzat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •