(DOC) Chirtoacă îl acuză pe Munteanu că ar fi contribuit la „demisia” lui Filat din funcția de prim-ministru; Cum comentează fostul liberal

Autor: , in Politic / Populare / 13 decembrie, 2018, 19:40

După ce a părăsit rândurile Partidului Liberal, Valeriu Munteanu este tot mai des criticat de conducerea veche și nouă a formațiunii politice. Dacă Mihai Ghimpu scria acum câteva ore că fostul liberal este „mai veninos decât un șarpe”, acum Dorin Chirtoacă îl acuză că ar fi contribuit la împiedicarea lui Vlad Filat de a reveni în funcția de prim-ministru după ce a fost demis din cauza actelor de corupție, făcând referire la completarea unei sesizări adresate de un grup de deputați liberali către Curtea Constituțională (CC), prin care se cerea interpretarea interimatului funcției de prim-ministru în perioada în care Guvernul se află în demisie.

La 11 aprilie 2013, un grup de deputați, printre care Mihai Ghimpu, Valeriu Munteanu, Corina Fusu și Boris Vieru, au adresat CC o sesizare privind interimatul funcţiei de prim-ministru în exerciţiu. Se întâmpla la 6 zile după demisia Guvernului Filat pentru acte de corupție cu votul a 54 de deputați comuniști, democrați și neafiliați. Atunci Filat intenționa să ocupe funcția de prim-ministru interimar, însă liberalii au depus sesizarea la CC.

În de 22 aprilie 2013, magistrații Curții Constituționale s-au expus vis-a-vis de sesizarea liberalilor privind constituționalitatea interimatului funcției lui Vlad Filat. Aceștia anunțau atunci că Vlad Filat se afla ilegal în funcția de premier în exercițiu. După votarea moțiunii de cenzură împotriva guvernului, liderii PL și PD au anunțat că nu-l vor mai vota pe Filat în funcția de premier.

Deși sesizarea a fost depusă de un grup de deputați liberali, noul președinte al PL, Dorin Chirtoacă, declară că, hotărârea a fost luată de magistrați în baza unei completări la sesizare depusă de Valeriu Munteanu. Astfel, noul lider al liberalilor acuză că „Munteanu este cel care l-a lipsit pe Filat de funcția de prim-ministru”.

„În ziua în care, Filat a fost lipsit de CC lipsit de dreptul de a mai fi prim-ministru, Valeriu Munteanu a depus această „completare”, prin care hotărârea teoretică cu privire un interimat s-a transformat „miraculos” în hotărâre asupra împotriva unei persoane concrete. Cu o săptămână înainte de aceasta a mai depus o cerere de urgentare tot la CC, cu precizarea că trebuie examinata până la învestirea noului guvern”, acuză Dorin Chirtoacă, deși sesizarea depusă la CC nu a fost semnată doar de Munteanu, ci și de Mihai Ghimpu, Corina Fusu și Boris Vieru.

Sursa foto: Facebook

Solicitat de Cotidianul.md, Valeriu Munteanu a declarat că nu va comenta nimic din ceea ce va declara Mihai Ghimpu, Dorin Chirtoacă sau foștii săi colegi, însă a precizat că a depus peste 35 de sesizări la CC și de fiecare dată acestea erau discutate cu liderul de partid.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X