Membrii unei grupări criminale specializate în tâlhării, jafuri, remiși în judecată

Autor: , in Social / 13 decembrie, 2018, 18:30

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, a finisat urmărirea penală în cauza penală de comitere a unor șir de infracțiuni de sustragere a bunurilor ce au cauzat prejudicii victimelor în sumă de aproximativ 700.000 lei.

Conform actului de învinuire, doi cetățeni ai Republicii Moldova, unul dintre care un fost colaborator de poliție, care își aplica cunoștințele dobândite în aspectul camuflării activităților criminale.

Aceștea au organizat și structurat activitatea grupării unde fiecare membru al grupării avea rolul bine determinat de organizator, instigator sau persoane care furnizau informații despre eventualele locuri care erau atacate.

Țintele făptuitorilor erau casele de amanet, terminalele de plată, domiciliile diferitor persoane fizice.

Astfel, gruparea a comis infracțiuni pe teritoriile mun. Chișinău, Bălți, Edineț, Glodeni, Strășeni, Ialoveni, Călărași, Anenii Noi, Criuleni și Orhei.

Potrivit circumstanțelor cauzei, pentru spargerea unui terminal de plată, făptuitorii aveau nevoie de aproximativ 30 secunde, timp în care agenții de pază nu reușeau să intervină.

Prin urmare, procurorii PCCOCS în comun cu ofițerii INI, au acumulat probe ce demonstrează comiterea actelor de furt, jaf și tâlhărie, de către această grupare criminală, în 17 episoade.

Dacă instanța de judecată îi va recunoaște vinovați de comiterea infracțiunilor incriminate, învinuiții riscă pedeapsa de la 12 la 15 ani închisoare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X