Partidul Acțiune și Solidaritate a depus două sesizări la Procuratură în care a reclamat comiterea de către demnitari și membri ai Partidului Democrat a actelor de corupere a alegătorilor.

„Totul a pornit de la publicarea la 12 decembrie a.c., în jurul orei 14.00, pe pagina de facebook a Partidului Democrat din sectorul Botanica, municipiul Chișinău (PDM Botanica), a unui anunț de unde în mod cert rezultă oferirea de către organizația respectivă a unor „pomeni electorale”. Anunțul era însoțit de 4 poze în care apar mai multe produse alimentare, dar și persoane care fie au oferit, fie au recepționat respectivele produse alimentare”, se arată într-un comunicat al formațiunii.

PAS a depus astfel o plângere la Procuratură pe numele „președintelui organizației de sector Botanica a Partidului Democrat, deputat în Parlament, Alexandr Bannicov”.

„În cea de-a doua sesizare adresată Inspectoratului General al Poliției, am solicitat tragerea la răspundere penală a persoanelor care au comis nemijlocit infracțiunea de corupere a alegătorilor”, mai precizează PAS.

„Calificăm ca fiind total ipocrită poziția Partidului Democrat, care, pe de o parte, ne învinuiește de încălcarea legislației electorale pentru distribuirea unor pliante informative, iar, pe de altă parte, împarte pomeni electorale comițând prin aceasta infracțiuni penale. De asemenea, este de neînțeles cum acest partid politic are tupeul să propună altor concurenți electorali, inclusiv PAS-ului și Platformei DA, semnarea unor coduri de etică și conduită prin care toți să se angajeze să ducă o campanie electorală curată și în conformitate cu legea”, semnalează partidul condus de Maia Sandu.

Citiți și: (FOTO) Sediul PD Botanica, plin de ulei și macaroane: Colegii lui Plahotniuc se laudă cu pomenile electorale

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •