Chirtoacă aduce critici la adresa Guvernului: Târgul de Crăciun costă cât bugetul anual al unei suburbii

Autor: , in Politic / Populare / 19 decembrie, 2018, 16:10

Fostului primar la municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, i se pare exagerată suma alocată de Executiv pentru Târgul de Crăciun. Potrivit președintelui Partidului Liberal (PL), acești bani reprezintă bugetul anual al unei suburbii.

„Era peste măsură să investești două, cinci sau opt milioane de lei pentru Târgul de Crăciun. Asta este cât bugetul pe un an al unei localități din suburbie. Pentru beculețe și chestiuni din astea să dai un buget anual al unei localități? Parcă mi se pare prea mult. Dar, întrucât asta nu o face Primăria, ci Guvernul, ca și cum lor li se poate”, a declarat liberalul în cadrul emisiunii „Important” de la TVC21.

Citiți și: Chișinăul se compară cu Strasbourg: După atentatul de aseară, bugetul Târgului de Crăciun crește până la 11 milioane de lei

Acesta susține că „în lumea civilizată” nu sunt cheltuite sume enorme din buget pentru asemenea manifestații, investițiile fiind făcute de către agenții economici, care amenajează locurile, au profit din vânzări, iar administrația asigură iluminatul.

„Nu sunt sume de acest gen, dar ei o fac în scop politic și electoral, cum au făcut-o și anul trecut, aducând oamenii cu autobuze”, susține fostul edil al capitalei, adăugând că „evident că fac eforturi să fie frumos, au adus și roata respectivă”.

El a amintit că pentru construcția Scării Cascadelor din parcul „Valea Morilor” s-au cheltuit 12 milioane, menționând că „eu acum stau și pun în balanță: ar fi fost în regulă să nu construim Scara Cascadelor și să cheltuim opt milioane pentru distracție?”.

Cât despre bradul artificial, o premieră pentru Primăria Chișinău, Chirtoacă a spus că „ce li s-a spus de la Guvern, de la PD, ce le-a spus regimul să facă, aceea au făcut, ei nu au avut nicio părere, restul a fost de ochii lumii”.

Guvernul organizează Târgul de Crăciun pentru al doilea an consecutiv.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X