Luptătorul K-1 Aurel Ignat a fost plasat în arest la domiciliu după șapte luni de detenție în Penitenciarul nr. 13. El este învinuit de implicare în bătaia de la Discoteca „Edgo” soldată cu un deces. Schimbarea măsurii preventive a fost posibilă după ce majoritatea martorilor au declarat că nu Aurel Ignat este cel care l-a omorât în bătăi pe Sergiu Bejenari.

Potrivit Anticorupție.md, martorii au declarat în instanță, sub jurământ, că Aurel Ignat a fost mai întâi lovit în cap cu o bâtă de către Sergiu Bejenari. Sportivul ar fi încercat să se apere și l-a lovit o dată pe atacator, după care a fugit după Ivan Bejenari, fratele victimei. În acest timp, au venit în ajutor sportivii Mihai Pârgaru și Eugen Deliu.

Martorii au mai spus că cel care a aplicat cele mai multe lovituri victimei este Eugen Deliu, fiul unor afaceriști din Chișinău.

Citește și: Luptătorii K-1 Aurel Ignat şi Mihai Pârgaru, trimiși în judecată; Riscă până la 15 ani de închisoare

Surse apropiate anchetei au comunicat că a fost identificat locul unde se ascunde Deliu, la o mănăstire. Avocații lui Ignat spun că vor solicita în continuare eliberarea sportivului sub control judiciar.

De cealaltă parte, Aurelia Grigoriu, avocata familiei victimei, s-a arătat indignată de decizia instanței.

Amintim că, acum 5 luni Procuratura muncipiului Chişinău a finalizat urmărirea penală şi a expediat în judecată cauza penală de învinuire a sportivilor Aurel Ignat şi Mihai Pârgaru. Cei doi au fost acuzați de huliganism, vătămare intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii, soldată cu decesul unei persoane.

În data de 19 mai, în timpul unei altercații în parcarea unui centru comercial, inculpaţii, împreună cu un complice, i-ar fi aplicat multiple lovituri lui Sergiu Bejenaru. Printre victime au fost Ion Bejenaru și Sergiu Bradu. La Institutul de Medicina Urgentă, cei doi au fost audiați de polițiști, dar au refuzat să depună plângere și au afirmat că traumatismele sunt urmare a căderii de pe scară. În aceste circumstanțe, a fost înregistrat un proces penal pentru huliganism. În aceeași zi, a fost pornită încă o cauză penală pentru huliganism, vătămare intenţionată gravă și medie a integrităţii corporale sau a sănătăţii, comisă de mai multe persoane.

Din cauza traumatismelor, Sergiu Bejenaru a murit la spital, în noaptea de 24 spre 25 mai. Ulterior, fratele victimei a depus o plângere la poliţie, prin care a cerut să fie recunoscut în calitate de parte vătămată. Plângeri au mai fost depuse, în aceeaşi zi, de către mama şi concubina victimei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here