Sursă foto: privesc.eu

Cel care va sta acasă în ziua alegerilor parlamentare va condamna democrația din Republica Moldova la temniță grea, susține președintele Platformei DA, Andrei Năstase, care anticipează că, în următorii patru ani, „Plahotniuc va avea grijă ca tânara noastră democrație să nu mai vadă niciodată lumina soarelui”.

„Oamenii trebuie să înțeleagă un singur lucru: rămânerea la putere a actualului regim hibrid va distruge fără drept de apel această țară. Atunci chiar nu va mai exista nicio cale de salvare! Încă patru ani de dictatură mafiotă vor fi fatali pentru Republica Moldova, trebuie să ne pătrundem de acest adevăr dureros și să nu-i lăsăm nicio cale să se producă. Hrișca și cârnații, o dată la patru ani, ca mită electorală nu vor salva pe nimeni de foame și sărăcie. Patru ani de dictatură încheiați cu o pomană electorală, oferiți cu genrozitate falsă de Plahotniuc, nu pot fi un parcurs normal, un ciclu electoral normal”, a declarat el în cadrul unui interviu pentru jurnal.md.

Potrivit lui Năstase, absenteismul înseamnă să mănânci hrișcă gratuită o dată la patru ani, iar participarea activă la alegeri înseamnă să contribui la propria prosperitate constantă.

Drept exemplu, liderul PDA aduce absenteismul din 2016 în România, când au fost disciplinați doar votanții PSD, românii regretând că au stat atunci acasă.

Primarul ales al municipiului Chișinău, al cărui mandat nu a fost validat, singurul moment în care putem evita falimentul emoțional și identitar al națiunii noastre este cel din 24 februarie 2019.

„În fond, alegerile de la anul sunt despre cine suntem cu adevărat. Noi trebuie să alegem: vrem să fim un popor cu genunchii răniți cronic sau o națiune cu capul spart. Ideea este că pentru a avea capul spart, trebuie, obligatoriu, să fii un luptător, să stai în picioare, și nu în genunchi, pupând inelul unui sultan ca Plahotniuc, care decide dacă ai dreptul să trăiești, să respiri, să vorbești, să mănânci o pâine, să-ți crești copiii”, a conchis Năstase.

Alegerile parlamentare vor avea loc la 24 februarie 2019 și se vor desfășura în baza sistemului electoral mixt, 51 de deputați urmând să fie aleși pe circumscripții uninominale, iar 50 – pe liste de partid.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here