Sursă foto: Black News

Preşedintele SUA, Donald Trump, a recomandat o seamă de cărţi anul acesta pe reţelele de socializare online, în ciuda faptului că susţine că „nu are timp să citească”, iar toate au un lucru în comun, respectiv vorbesc despre el, potrivit The Guardian, transmite Mediafax.

Donald Trump a recomandat mai multe cărţi pe contul său de pe platforma de micro-blogging Twitter, scrise de suporteri ai săi sau de critici ai dreptei şi extremei drepte, pe care le-a calificat drept „excelente”, „fantastice” sau chiar „grozave”.

Toate au însă un lucru în comun – propria persoană.

Printre acestea se numără „The Faith of Donald J Trump: A Spiritual Biography”, de David Brody şi Scott Lamb. Este vorba de o analiză a „călătoriei spirituale” a celui care a fost căsătorit de trei ori, miliardarul vinovat de neplata taxelor, o analiză în vederea construirii argumentului că, înconjurându-se de oameni de credinţă, Trump a devenit religios.

„În mod clar, Dumnezeu îl foloseşte pe acest om în moduri în care milioane de persoane nu şi-ar putea imagina. Dar Dumnezeu ştie asta şi este suficient”, scriu autorii cărţii despre care editorii de la The Los Angeles Times au exclamat: „Sfinte rahat!”.

„O lectură foarte interesantă. Să vă bucuraţi”, a scris, în schimb, Donald Trump.

„Trumponomics: Inside the America First Plan to Revive Our Economy”, de Stephen Moore şi Arthur B Laffer, este o altă recomandare a preşedintelui american.

Autorii, consilierii economici ai lui Trump, scriu: „Cei care nu îl voiau pe Trump s-au înşelat amarnic… Nu, nu a distrus economia mondială. Nu, nu s-a prăbuşit bursa. Nu, nu este recesiune. Doi oameni talentaţi au finalizat o carte incredibilă despre politicile mele economice”, a scris Donald Trump.

„The Russia Hoax: The Illicit Scheme to Clear Hillary Clinton and Frame Donald Trump”, de Gregg Jarrett, analist al Fox News, analizează colaboratorii lui Hillary Clinton, printre care s-ar număra James Comey, fost şef al FBI, şi consilierul special Robert Mueller. Politifact notează că, luându-i apărarea lui Trump, Jarrett a stârnit criticile colegilor de breaslă. „Grozavă carte”, scrie Trump.

Un alt jurnalist Fox News a lansat „Liars, Leakers and Liberals”. Judecătoarea Jeanine Pirro vorbeşte despre „o conspiraţie a celor mai puternici şi conectaţi oameni pentru anularea voinţei poporului american”. Printre aceste persoane s-ar număra lideri ai FBI, NSA, Pentagon, Hollywood, presa care fabrică ştiri false, Partidul Democrat şi unii republicani. Cartea a fost judecată de Trump drept fantastică.

În „Why We Fight”, Sebastian Gorka se arată îngrijorat, printre altele, de ameninţările la adresa populaţiei iudeo-creştine aduse de jihadişti, comunişti, chinezi. „Un om foarte talentat (…) a scris o carte excelentă”, a notat Donald Trump.

Pe aceeaşi listă a cărţilor recomandate de Trump anul acesta a mai intrat „The Case for Trump”, de Victor Davis Hanson, colaborator Fox News, care promite să spună „adevărata poveste a modului în care Donald Trump a devenit unul dintre cel mai de succes preşedinţi din istorie – şi de ce America are nevoie de el mai mult decât oricând”.

I se alătură „Mad Politics: Keeping Your Sanity in a World Gone Crazy”, de Gina Loudon, care susţine că are dovezi ştiinţifice privind faptul că Trump „este cea mai competentă persoană care a ocupat vreodată Casa Albă”, „Ship of Fools”, de Tucker Carlson, comentator Fox News, „The Great Revolt”, de Salena Zito şi Brad Todd, dar şi „The Briefing: Politics, the Press and the President”, de Sean Spicer, fost specialist în relaţii cu presa al Casei Albe, care vorbeşte despre cât de vulnerabil poate fi preşedintele în faţa scurgerilor de informaţii, a mesajelor de pe reţelele de socializare online şi a ştirilor false.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here