ACUM, reacție după atacurile PL

Autor: , in Politic / Populare / 25 decembrie, 2018, 16:24

După mai multe critici lansate de fruntașii Partidului Liberal (PL), reprezentanții blocului electoral ACUM au reacționat. Într-o postare pe Facebook, aceștia precizează că blocul a fost constituit din Platforma DA și PAS și nu a existat opțiunea ca PL să facă parte din ACUM.

„Propunerea noastră era să acceptăm în concurs membri din alte partide, inclusiv PL. La data trimiterii candidaților potențiali de PL, procesul de evaluare era aproape finalizat. Ne-am exprimat disponibilitatea să discutăm doar circumscripțiile pentru care nu este stabilit candidatul final”, se arată în declarația emisă de ACUM

Citiți și: Ghimpu și Chirtoacă atacă dur blocul ACUM; Vor mai mult de 7 circumscripții

În cadrul unei conferințe de presă suținută astăzi, președintele PL, Dorin Chirtoacă, i-a acuzat pe cei din ACUM că „își încalcă propriile reguli” și că, de fapt, nu ar fi fost anunțat termen-limită, iar „cât nu au fost depuse dosarele la CEC, nu e târziu”.

Șeful liberalilor a precizat că membrii formațiunii urmează să decidă ce fac mai departe în cadrul ședinței Biroului Politic.

Blocul ACUM a anunțat că a decis cu privire la candidați în toate circumscripțiile uninominale, cu excepția a 7 circumscripții – 1 (Briceni), 11 (Fălești), 18 (Orhei), 44 (Taraclia), 45 (Comrat), 47 (Transnistria 1), 49 (Europa de Est și Asia). Astfel, PL poate să-și înainteze candidați doar pe aceste circumscripții.

Decizia i-a nemulțumit pe liberali.

„Având în vedere „decizia” orgolioasă și îngâmfată luată de Năstase și Sandu față de participarea PL împreună cu blocului ACUM, consider că PL trebuie neapărat să participe în alegerile din 24 februarie”, a afirmat președintele de onoare al PL, Mihai Ghimpu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X