Chirtoacă nu se mai liniștește; Mesajul postat după reacția ACUM

Autor: , in Politic / 25 decembrie, 2018, 18:53

Președintele Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, acuză iar reprezentanții ACUM. Potrivit lui, aceștia spun pentru prima dată că „nu a existat posibilitatea ca PL să facă parte din bloc”.

„După ce v-am demascat, vă dați încet arama pe față. Trebuia să o spuneți de la început și să nu mințiți lumea. La ce am mai negociat o lună întreagă? La ce am mai atins compromisul? La ce ați mai salutat aderarea PL la ACUM, pe 16 decembrie? La ce am mai trimis candidații pentru concursul de meritocrație? La ce ați mai chemat la unitate, dacă nu o vreți și o distrugeți, chiar dacă alții o construiesc?”, întreabă liderul liberalilor într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Acesta citează declarația liderului Platformei DA, Andrei Năstase, din 16 decembrie: „suntem deschiși pentru exponenții societății civile, oameni de bună-credință, integri, oameni de calitate în Republica Moldova“ și menționează că președinta PAS, Maia Sandu afirma atunci: „suntem deschiși pentru cei care se bucură de încrederea cetățeanului. Ne dorim să avem o echipă cât mai reprezentativă”.

„Iar peste 5 zile, din pod, spuneți deja că este târziu și că nu a existat opțiunea ca PL să facă parte din ACUM”, completează liberalul.

„Propunerea noastră era să acceptăm în concurs membri din alte partide, inclusiv PL. La data trimiterii candidaților potențiali de PL, procesul de evaluare era aproape finalizat. Ne-am exprimat disponibilitatea să discutăm doar circumscripțiile pentru care nu este stabilit candidatul final”, au precizat astăzi reprezentanții ACUM.

Citiți și: ACUM, reacție după atacurile PL

În cadrul unei conferințe de presă suținută astăzi, președintele PL, Dorin Chirtoacă, i-a acuzat pe cei din ACUM că „își încalcă propriile reguli” și că, de fapt, nu ar fi fost anunțat termen-limită, iar „cât nu au fost depuse dosarele la CEC, nu e târziu”. Șeful liberalilor a precizat că membrii formațiunii urmează să decidă ce fac mai departe în cadrul ședinței Biroului Politic.

Blocul ACUM a anunțat că a decis cu privire la candidați în toate circumscripțiile uninominale, cu excepția a 7 circumscripții – 1 (Briceni), 11 (Fălești), 18 (Orhei), 44 (Taraclia), 45 (Comrat), 47 (Transnistria 1), 49 (Europa de Est și Asia). Astfel, PL poate să-și înainteze candidați doar pe aceste circumscripții.

Decizia i-a nemulțumit pe liberali.

Citiți și: Ghimpu și Chirtoacă atacă dur blocul ACUM; Vor mai mult de 7 circumscripții

„Având în vedere „decizia” orgolioasă și îngâmfată luată de Năstase și Sandu față de participarea PL împreună cu blocului ACUM, consider că PL trebuie neapărat să participe în alegerile din 24 februarie”, a afirmat președintele de onoare al PL, Mihai Ghimpu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X