Au fost trase la sorți primele patru poziții din buletinul de vot

Autor: , in Politic / Populare / 26 decembrie, 2018, 19:10

Reprezentanții entităților politice care au depus astăzi documentele necesare pentru înregistrarea în calitate de concurenți electorali la alegerile parlamentare au urmat ulterior procedura de tragere la sorți a poziției pe buletinul de vot.

Prin urmare, Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit ordinea prealabilă:

1. Partidul Democrat din Moldova (PDM);
2. Blocul ACUM DA PAS;
3. Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM);
4. Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM).

Citiți și:

Cei 54 de candidați de pe listele PCRM depun în aceste momente declarațiile privind consimțământul de a candida.

Conform Codului electoral, CEC efectuează înregistrarea candidaţilor desemnaţi în decursul a 7 zile de la data primirii actelor. Ordinea de înscriere în buletinul rămâne definitivă numai după înregistrarea la CEC în calitate de concurenţi electorali pe circumscripția națională.

Tot astăzi, CEC a recepționat două cereri pentru înregistrarea în calitate de participați la referendum, acestea fiind depuse de PDM și PCRM. Comisia va examina actele înaintate și va decide, în termen de 3 zile, asupra înregistrării în cursă a competitorilor.

Candidații se pot înregistra până la 24 ianuarie 2019.

COTIDIANUL amintește că alegerile parlamentare vor avea loc la 24 februarie 2019 și se vor desfășura în baza sistemului electoral mixt, 51 de deputați urmând să fie aleși pe circumscripții uninominale, iar 50 – pe liste de partid. În aceeași zi va fi organizat și un referendum consultativ, participanților fiindu-le adresate două întrebări: „Sunteți pentru reducerea numărului deputaților din Parlament de la 101 la 61?” și „Sunteți ca poporul să poată revoca (demite) deputații din funcție, dacă nu-și îndeplinesc corespunzător obligațiile sale?”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X