Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, a venit cu o reacție la criticile venite de la liderii liberali în ultimele zile. El a scris într-o postare pe Facebook că el și liderii ACUM nu vor „negocia principiile esențiale ale democrației” și „valorile seculare ale țării noastre”.

Potrivit lui Năstase, „când două modele extrem de diferite de a face politică intră în coliziune, există varianta în care acestea să nu poată funcționa unul alături de celălalt”.

„ACUM reprezintă viitorul pentru politica din Moldova, reprezintă soluția pentru viitorul model de agregare socială, economică și emoțională a poporului nostru! ACUM nu are nici un fel de legătură cu vechile și dăunătoarele reguli ale politicii din Republica Moldova, cele care au aruncat țara în cea mai cruntă criză economică, socială, identitară!

ACUM, prin oamenii săi, NU a fost niciodată la putere, nu a condus comunități, mari sau mici, nu a condus țara! ACUM este cu totul și cu totul altceva decât cele cu care cei astăzi supărați sunt familiarizați!

Iar atunci când nu înțelege că lumea se schimbă, că oamenii s-au săturat de modul în care s-a făcut politică până astăzi, cineva încearcă să-și salveze cariera politică aruncând vina asupra celor care, cât de evident poate fi, nu au nici un fel de vină!

Nu noi, cei din ACUM, trebuie să ne schimbăm! Nu noi, cei din ACUM, trebuie să facem concesii, să învățăm să negociem! Nu noi, cei din ACUM, trebuie să fim ca cei astăzi supărați! Dragi colegi nemulțumiți sau supărați, VOI trebuie să fiți aceia!”, a menționat Năstase.

El i-a îndemnat pe cei cărora le-a adresat mesajul să demonstreze că „le pasă de țară, nu de scaunele puterii”.

„Nu uitați, OAMENII VOTEAZĂ OAMENI! Nu partide, blocuri, semne sau afișe electorale. Votează oameni și prețuiesc faptele lor. Iar ACUM este locul în care oamenii buni, necompromiși de modelul politic care a dus Moldova aproape de falimentul ei identitar și emoțional, s-au adunat ca să facă schimbarea întregii paradigme sociale, economice și politice a Republicii Moldova.

Iar pe acești oameni nu-i veți putea convinge să fie ca voi, domnilor astăzi supărați!

Credeți-mă, știu ce spun, pentru că-i cunosc pe toți. Cu siguranță, mult mai bine decât aveți voi impresia că-i cunoașteți. Pe voi, cei astăzi supărați, v-am cunoscut de curând cu toții și am acum răspuns la întrebarea care m-a bântuit atâția și atâția ani! Cum Dumnezeu a ajuns țara aici unde a ajuns?”, a mai spus Năstase.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •