Șalaru, contactat de Chirtoacă pentru a „consolida votul unionist”; Reacția liderului PUN

Autor: , in Politic / Populare / 27 decembrie, 2018, 14:21

Președintele PL, Dorin Chirtoacă, l-a contactat pe fostul său coleg de partid, Anatol Șalaru, în vederea „consolidării votului unionist”. Președintele PUN i-a transmis însă acestuia să nu intre „într-o aventură electorală ce poate arunca Republica Moldova din nou în brațele Moscovei”.

Într-o postare pe Facebook, Șalaru a acuzat PL-ul și în special pe fostul președinte al partidului, Mihai Ghimpu, că ar „ajuta PSRM să preia puterea în Republica Moldova, cu toate efectele ce decurg de aici”.

„Cu toții am cunoscut faptul că pentru alegerile de anul viitor binomul Plahotniuc-Dodon va crea un bloc zis unionist care să fure voturi din zona Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase. Mai mult, cu toții am fost încântați atunci când datele ni s-au confirmat prin apariția zisei Convenții Euro-Unioniste. De fapt, această Convenție Euro-Unionistă, dispărută între timp, nu a fost de cât o țintă falsă, creată artificial de Plahotniuc și Dodon, care să mascheze adevărata structură ce urmează să deturneze și să capaciteze câteva procente din zona ACUM. Adevăratul ”bloc unionist”/ ”listă națională” a lui Plahotniuc și Dodon abia acum urmează să se construiască în jurul PL cu largul concurs al lui Dorin Chirtoacă”, a menționat Șalaru.

În opinia sa „comportamentul și declarațiile lui Dorin Chirtoacă, Mihai Ghimpu sau Iurie Chirinciuc sunt dovada că PL reprezintă doar interesele de familie ale celor mai sus menționați și nu au nimic de a face nici cu unionismul, nici cu democrația și cu atât mai puțin cu interesele oamenilor”.

El a dezvăluit și faptul că a fost contactat de Chirtoacă pentru a merge împreună la alegerile din 24 februarie.

„Îi răspund public: Cea mai bună consolidarea a votului unionist o putem face la aceste alegeri în jurul blocului ACUM. Dacă este cineva care te-a trădat nu blocul ACUM este acela ci Mihai Ghimpu. Fă dovada că ești bărbat de stat și nu candida nici tu și nici PL la aceste alegeri. Dacă ești cinstit sufletește hai în satele Basarabiei să ducem flacăra unirii! Unirea se poate promova și fără să fim în parlamentul Republicii Moldova. Te sfătuiesc să nu intri într-o aventură electorală ce poate arunca Republica Moldova din nou în brațele Moscovei”, a precizat Anatol Șalaru.

Președintele PUN a făcut apel la „toate partidele unioniste, la societatea civilă unionistă și la toți cei care cred în idealul unirii să nu pice în capcanele lui Dodon și Plahotniuc. Formațiunile unioniste care vor intra în cursa parlamentară, prin decuplarea câtorva procente de la blocul ACUM vor ajuta nu idealul Unirii dar PSRM-ul”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X