Cel mai recent anunț al PL privind participarea la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019

Autor: , in Politic / 29 decembrie, 2018, 07:00

În cadrul ședinței Consiliului Republican al Partidului Liberal (PL), care a avut loc ieri, 28 decembrie, s-a decis că formațiunea va participa la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 alături de mai multe entități unioniste.

„Urmare a apelului public lansat de președintele PL, Dorin Chirtoacă, de consolidare a tuturor unioniștilor, într-un front comun în jurul PL, mai multe organizații unioniste, printre care ODIP și Sfatul Țării – 2, vor susține și vor participa împreună cu PL în alegeri”, se arată într-un comunicat al formațiunii.

Totodată, liberalii menționează că Dorin Chirtoacă a discutat și cu liderii PNL, PLR, Partidului Verde Ecologist, Partidului Democrația Acasă, precum și ai organizației unioniste BUN și PL „este în continuare deschis și mizează pe unificarea curentului unionist”.

Anterior, după ce a ezitat o perioadă, PL a anunțat că va merge la alegeri cu blocul ACUM DA PAS, însă au renunțat după ce au fost nemulțumiți de circumscripțiile propuse.

Vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu, a părăsit formațiunea, motivând că „Mihai Ghimpu nu dorește ca partidul să meargă în blocul opoziției unite”, iar Chirtoacă i se subordonează.

Citiți și: Șalaru, contactat de Chirtoacă pentru a „consolida votul unionist”; Reacția liderului PUN

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X