Sâmbătă, 29 decembrie s-au împlinit 5 ani de la teribilul accident suferit la schi de către Michael Schumacher, iar pe data de 3 ianuarie, celebrul pilot de Formula 1 va împlini vârsta de 50 de ani. Bild a publicat un amplu material în care vrea să răspundă la întrebările pe care toţi fanii germanului şi le pun: care e starea actuală a fostului mare pilot, scrie Digisport.ro.

„Aşa trăieşte Schumacher astăzi”, este titlul dat de Bild în ultimul număr pe 2018.

10 experţi în recuperare îl asistă aproape permanent pe Schumi, care face progrese mici. „Nimic nu a fost făcut pentru a se grăbi artificial recuperarea lui Michael. Nu există un răspuns clar la întrebarea care este starea lui Schumacher astăzi”, mai notează sursa citată.

Un lucru e clar, însă: viaţa fostului pilot nu este pusă sub nicio formă în pericol, iar specialiştii aşteaptă o minune. Pentru că probabil de aşa ceva e nevoie pentru ca Schumi să aibă din nou o viaţă cât de cât normală. „În cazul în care creierul suferă deteriorări, aşa cum a fost în cazul lui Schumacher, nu există suficiente celule nervoase disponibile care să înlocuiască funcţiile celorlalte”, e concluzia lui Tobias Bonhoffer, un renumit neurobiologist al Max-Plank Institute.

Până acum, familia lui Schumacher nu a comunicat presei informații referitoare la starea de sănătate a lui Schumacher. Informațiile apărute în presă din acest punct de vedere au fost doar scurgeri obținute de la terțe persoane.

Accidentul suferit Schumacher s-a produs în decembrie 2013 la schi. Diagnosticul a fost unul destul de grav: traumatism cranian sever, cu hemoragie cerebrală.

Schumacher a suferit două operații la spitalul din Grenoble, după care a fost transferat pe 16 iunie 2014 la un spital din Lausanne. Pe 9 septembrie 2014 a fost externat și până în prezent este tratat în propria locuință din Gland, Elveția. Conform informațiilor apărute în presa internațională, Schumacher se află într-o stare vegetativă, iar tratamentul său săptămânal este estimat la aproximativ 55.000 de euro.

10 milioane de lire a investit Corinne, soția fostului pilot, pentru amenajarea unei camere speciale în mansarda propriei case, pentru a-l ține în viață pe Schumacher.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •