Colaj: Cotidianul.md, surse foto: primar.md, moldnova.eu

Valeriu Munteanu susține că a decis să candideze pe aceeași circumscripție cu primarul de Orhei, Ilan Șor, condamnat de prima instanță la 7 ani și jumătate de închisoare în dosarul privind frauda bancară, deoarece cetățenii înțeleg că „hoții trebuie să stea la pușcărie, nu în Parlament”.

Fostul liberal își consideră decizia drept „prinosul său” pentru susținerea opoziției unite în jurul blocului „ACUM DA PAS”, un gest deliberat și plin de simbolism.

„Merg în această circumscripție mult-prea complicată având simțul responsabilității față de cetățenii Republicii Moldova, inclusiv pentru cei de la Orhei, care au fost luați ostatici de aparențele lucitoare a „activității” lui Șor în calitate de primar-condamnat al municipiului Orhei, care nu face altceva decât să cheltuie o mică sumă din banii furați de la BEM pentru ași păstra libertatea, garantată de serviciile politice și electorale pe care le face Șor lui Plahotniuc”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Munteanu mai spune că nu a căutat refugiu pe liste „protective” sau în circumscripții „ușoare”, ci merg anume la Orhei „pentru a transmite cetățenilor Republicii Moldova un mesaj puternic de unitate în jurul blocului ACUM, de descurajare a preaslăvirii hoților politici și de încurajare puternică a celor care cred cu adevărat că binomul Plahotniuc-Dodon (și servitorul lor Șor) poate fi înfrânt”.

Munteanu și Șor ar urma să candideze pe circumscripția uninominală nr. 18, Orhei.

COTIDIANUL amintește că alegerile parlamentare vor avea loc la 24 februarie 2019 și se vor desfășura în baza sistemului electoral mixt, 51 de deputați urmând să fie aleși pe circumscripții uninominale, iar 50 – pe liste de partid. În aceeași zi va fi organizat și un referendum consultativ, participanților fiindu-le adresate două întrebări: „Sunteți pentru reducerea numărului deputaților din Parlament de la 101 la 61?” și „Sunteți ca poporul să poată revoca (demite) deputații din funcție, dacă nu-și îndeplinesc corespunzător obligațiile sale?”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here