„Cadoul” lui Shor pentru Orhei, din bani municipali și împrumuturi; Cât au costat cele 37 de microbuze

Autor: , in Politic / Populare / 4 ianuarie, 2019, 13:03

Deși cele 37 de microbuze aduse recent la Orhei sunt prezentate drept un „cadou” din partea lui Ilan Shor, inclusiv pe site-ul primăriei locale, banii din care au fost cumpărate unitățile de transport sunt alocați din bugetul local.

Banii au fost alocaţi de Consiliul municipal Orhei, care a fost convocat de primarul Ilan Șor în ședință extraordinară. Tot atunci, consilierii au votat şi pentru ca Orhei Transport” să încheie un contract de leasing cu „Victoria-Leasing „SRL, pentru procurarea unor autobuze noi, iar Asociaţia Obştească (AO) „Pentru Orhei”” să fie fidejusor (garant) al acestei tranzacţii, scrie Radio Orhei.

Termenul leasingului, adică de achitare completă pentru microbuze, a fost stabilit pe o perioadă de 3 ani, cu o contribuţie iniţială în mărime de 40%. Sursa de acoperire a cheltuielilor legate de procurarea microbuzelor noi a fost determinată “parțial din contul capitalului social şi parţial din contul întreprinderii IM. „Orhei Transport”.

​De notat că alocarea mijoacelor financiare întreprinderii subordonate  s-a făcut după ce, cu o săptămână mai înainte,  autorităţile municipale au   acceptat să fie sponsorizate timp de 3 ani de AO „Pentru Orhei”, pentru „dezvoltarea infractructurii rutiere”,   şi au precizat bugetul municipal cu 9 822 400 lei atât la venituri, cât și la cheltuieli.   ​

​​Cele 37 de microbuze care circulă de o săptămână prin Orhei sunt de model ГАЗ Газель, sunt produse în Rusia şi dispun de 20 de scaune pentru pasageri.

Călătorii vor beneficia de 4 ore de călătorii gratuite zilnic cu unitățile de transport, între orele 7:00-9:00 și 17:00-19:00.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *