(VIDEO) Metamorfozele prin care a trecut Candu în trei luni: Ce spunea despre ANI și candidatura lui Shor

Autor: , in Politic / Populare / 5 ianuarie, 2019, 12:56

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, surprins din nou făcând declarații contradictorii într-o perioadă restrânsă de timp. Este vorba de cazul lui Ilan Shor, condamnat în primă instanță la 7 ani și jumătate de închisoare în dosarul privind jaful din sistemul bancar, fapt care nu l-a împiedicat însă să obțină certificatul de integritate obligatoriu pentru toți cei care aspiră la funcția de deputat.

La 14 octombrie, în cadrul unei emisiuni de la Prime, Candu afirma că în legislație s-a introdus această prevedere tocmai pentru „ca persoane ca Shor să nu poată să ajungă să fie participanți în procesul electoral”.

Două luni mai târziu Candu și-a mai domolit însă vehemența față de Shor, declarând în cadrul unei emisiuni de la postul public Moldova 1 că nu vede o problemă atât de mare în faptul că primarul penal al Orheiului poate ajunge deputat.

„Vom vedea dacă va fi sau nu admis la alegeri. Asta depinde de ANI, care trebuie să elibereze certificatul de integritate. Imunitate nu va avea. Legea spune clar – o persoană condamnată, dacă devine deputat, imunitatea nu se aplică. Dacă o persoană cum e Ilan Shor devine deputat, asta nu-l salvează. Procurorii vin și-l iau din sala de plen și l-au dus”, declara Candu la mijlocul lunii decembrie.

Iar la sfârșitul lunii decembrie Ilan Shor a și primit certificatul de integritate. Mai mult, el la 28 decembrie și-a înregistrat, la CEC, grupul de inițiativă privind colectarea de semnături în susținerea candidaturii sale în circumscripția nr.18, din Orhei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X