Ambasadoarea Republicii Moldova în Italia, rechemată din funcție, vrea să candideze pe circumscripția nr. 50

Autor: , in Politic / Populare / 6 ianuarie, 2019, 13:34

Ambasadoarea Republicii Moldova în Italia, Stela Stîngaci, care a fost rechemată din funcție la sfârșitul lunii decembrie 2018, a anunțat că intenționează să candideze la alegerile parlamentare din 24 februarie curent. Acesta ar urma să candideze pe circumscripția nr. 50, la vest de Republica Moldova.

Stîngaci a anunțat că a început colectarea semnăturilor în susținerea candidaturii ei.

„Doresc sincer să-mi pot continua activitatea mea de ambasador pentru a duce mai departe, împreună, lucrurile cu adevărat importante și necesare pentru comunitatea noastră. Din păcate, până în acest moment, nu am avut semnale în această privință din partea autorităților. De aceea, am decis să cer încrederea oamenilor. Am decis să inițiem colectarea semnăturilor susținătorilor drept candidat independent la funcția de deputat în Parlament în circumscripția uninominală nr.50, pentru alegerile din 24 februarie 2019”, a scris ambasadoarea pe o rețea de socializare.

„Nu pot și nici nu vreau să renunț la Comunitatea mea cu care am muncit, umăr la umăr, timp de peste 20 de ani. Multe ne-au reușit. Foarte multe, însă, avem încă de făcut. Prea grele sunt problemele noastre, ale celor de aici, de peste hotare, pentru a le lăsa pe seama amatorilor”, se mai arată în mesajul ambasadoarei.

Amintim că, în cadrul ședinței Guvernului din 26 decembrie, Stela Stîngaci, a fost rechemată din funcție, în contextul expirării misiunii.

Stela Stîngaci se bucură de o mare popularitate în rândul cetăţenilor Republicii Moldova din Italia, aflându-se mereu printre ei, negociind în favoarea acestora cu autorităţile italiene mai multe acorduri cu beneficii directe pentru cetăţenii Republicii Moldova, inclusiv acordul privind protecţia socială şi pensiile, privind recunoaşterea diplomelor de studii, conversia permiselor de conducere.

Stîngaci a fost numită în funcţia de Ambasador al Republicii Moldova în Italia, pe 18 septembrie 2013.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X