(DOC) PCRM și-a completat lista; Cine sunt cei 50 de candidați pe circumscripția națională

Autor: , in Politic / Populare / 9 ianuarie, 2019, 16:57

Cei nouă candidați din partea Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), excluși anterior de pe lista pentru circumscripția națională, au completat pachetul de acte. Astfel, în cadrul ședinței de astăzi, 9 ianuarie, Comisia Electorală Centrală (CEC) a adoptat modificarea hotărârii din 2 ianuarie.

Săptămâna trecută, CEC a aprobat o listă cu 41 de candidați comuniști, deoarece nouă persoane nu au prezentat certificatele de integritate. Astăzi, lista a fost completatată și este formată din 50 de candidați la funcția de deputat.

Au fost incluși nouă candidați: Anna Bratunova, Mihail Burușciuc, Ivan Cebotari, Ivan Cîlicic, Gheorghe Leșco, Ghenadie Morcov, Nicolai Nicolaev, Diana Orlov și Nicolae Rotari.

Lista este întocmită în ordine alfabetică, excepție făcând președintele PCRM, Vladimir Voronin, care este primul.

„Și eu am dorit să fiu inclus în ordine alfabetică, dar așa a hotărât plenara, ca președintele să fie în frunte”, a comentat anterior Voronin pentru zdg.md.

Printre candidați se regăsesc actualii deputați comuniști – Elena Bodnarenco, Alla Mironic, Maria Postoico, Oleg Reidman și Inna Șupac – , asistenți de deputați, primarul orașului Taraclia, Serghei Filipov, și cel al orașului Anenii Noi, Veaceslav Bondari.

Potrivit Elenei Bodnarenco, secretară a CC al PCRM, candidații pentru circumscripțiile uninominale vor fi anunțați după ce vor fi înregistrați.

Până acum, au fost înregistrați cinci concurenți electorali pe circumscripția națională pentru alegerile parlamentare: PDM, PSRM, blocul electoral „ACUM DA PAS”, PCRM și Partidul „Șor”.

Vedeți și:

COTIDIANUL amintește că alegerile parlamentare vor avea loc la 24 februarie și se vor desfășura în baza sistemului electoral mixt, 51 de deputați urmând să fie aleși pe circumscripții uninominale, iar 50 – pe liste de partid. În aceeași zi va fi organizat și un referendum consultativ, participanților fiindu-le adresate două întrebări: „Sunteți pentru reducerea numărului deputaților din Parlament de la 101 la 61?” și „Sunteți ca poporul să poată revoca (demite) deputații din funcție, dacă nu-și îndeplinesc corespunzător obligațiile sale?”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X