Munteanu acuză CEC că îl ajută pe Shor: A evitat declararea a „două genți cu bani”

Autor: , in Politic / Populare / 9 ianuarie, 2019, 13:06

Amânarea înregistrării Partidului Șor în cursa electorală este o „manevră” care l-a ajutat pe președintele formațiunii, Ilan Shor, să organizeze câteva concerte fără a declara banii cheltuiți, acuză contracandidatul acestuia din circumscripția Orhei, Valeriu Munteanu.

În opinia lui Munteanu, „cu ajutorul CEC, partidul condus de condamnatul la șapte ani și jumătate a primit o „amânare” la înregistrarea în cursa electorală, astfel încât, utilizarea artiștilor străini și a două genți cu bani (proveniți cu siguranță din furtul miliardului) să poată fi încadrate în rigorile legii electorale”.

„În orice alt stat european astfel de manevre politico-electorale foarte scumpe și plătite din surse tenebroase, ar fi dus la descalificarea concurentului electoral și tragere acestuia pe dreapta de către organele electorale și doar în Republica Moldova, sub protecția de fier a lui Plahotniuc, Șor huzurește și cheltuie banii furați din cele trei bănci, sub privirea impasibilă a procurorilor, care nu „au bănuieli rezonabile” că acești bani ar putea proveni din infracțiunea pe care aceștia o instrumentează”, a acuzat Valeriu Munteanu, care ar putea fi adversarul lui Shor în circumscripția electorală Orhei, dacă ambii aspiranți la funcția de deputat vor fi înregistrați.

Înregistrarea Partidului Șor în alegeri a fost amânată, după ce CEC a „depistat anumite nereguli”, mai exact lipsa unor semnături ale președintelui partidului.

Ilan Shor nu a depus nici el până acum cererea de a fi înregistrat în circumscripție, chiar dacă majoritatea colegilor săi de partid deja au făcut-o.

În ultimele zile Ilan Shor a organizat mai multe concerte costisitoare în câteva orașe, inclusiv la Chișinău. Dacă el sau partidul său erau înregistrați în cursa electorală banii cheltuiți pe concerte ar fi trebuit raportați.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X