Partidul Șor a fost înregistrat în cursa electorală; Membrii CEC, acuzați de „avocatură”

Autor: , in Politic / Populare / 9 ianuarie, 2019, 15:24

Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat, în cadrul ședinței de astăzi, 9 ianuarie, Partidul Șor la alegerile parlamentare pe circumscripția națională, după ce anterior a refuzat înregistrarea acestei formațiuni pe motiv că au fost înregistrate neconformități la dosarul depus de partid.

Astfel, dacă la 3 ianuarie curent, CEC a decis să nu înregistreze Partidul Șor la alegerile parlamentare pe circumscripția națională, astăzi cu votul a 6 membri CEC această formațiune politică a fost înregistrată în cursa electorală.

Membrul CEC, Vladimir Șerban, a cerut explicații despre motivele invocate de CEC pentru a nu înregistra acest partid la ședința CEC din 3 ianuarie, iar raportorul Veaceslav Agrigoroae a precizat că „au fost divergențe de păreri între colegi, iar acum toate actele sunt în regulă, setul este prezentat integral”.

„Noi am solicitat Partidului Șor să rectifice neconcordanțele și reprezentanții partidului s-au conformat să mai aducă clarități sau confirmări care în viziunea colegilor care nu au susținut acest proiect erau necesare. Astfel lista candidaților a fost semnată de către domnul Ilan Șor”, a mai spus Agrigoroae.

Șerban a vorbit și despre acuzații la adresa CEC cum că, prin neînregistrarea formațiunii, instituția ar fi ajutat Partidul Șor să nu declare anumite resurse financiare, iar atunci când discuta cu membrul Partidului Șor a cerut colegilor săi să nu facă „avocatură”.

Citește și: Munteanu acuză CEC că îl ajută pe Shor: A evitat declararea a „două genți cu bani”

În context, membrul CEC Iurie Ciocan a declarat că se „disociază de astfel de declarații”.

„S-a făcut aluzie că cineva face avocatură. Timp de 13 ani, niciodată nu am făcut avocatură niciunui partid politic. Mă disociez de această declarație Am ținut să spun asta, ca să fiu împăcat cu mine însumi”, a precizat Ciocan.

„Nu la d-voastră mă refeream. A fost că, în momentul în care vorbeam cu reprezentantul Partidului Șor am văzut colegi care încercau să mă ajute”, a declarat în replică Vladimir Șerban.

Astfel, cu votul a 6 membri CEC, Partidul Șor la alegerile parlamentare pe circumscripția națională.

Citește și: Condamnat de prima instanță, ANI îl face integru pe Shor și îl trimite la parlamentare; Ce candidați propune acesta

Amintim că, Ilan Șor este cap de listă a Partidului Șor, iar pe poziția a doua este primărița din satul Jora de Mijloc, Mariana Tauber. Pe locul trei se află directorul Avia Invest, compania care a luat în concesiune Aeroportul Chișinău, Petru Jardan.

Următorul candidat este secretarul general al partidului, Maria Albot, iar pe poziția a cincea în listă este Denis Ulanov, unul din avocații lui Shor în dosarul penal în care a fost condamnat în prima instanță la 7 ani și jumătate de închisoare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X