Răscumpărarea cerută pentru eliberarea soției unui miliardar din Norvegia

Autor: , in Externe / 9 ianuarie, 2019, 13:41

Soţia unui miliardar norvegian dată dispărută de şase săptămâni face în prezent obiectul unei răscumpărări însoţite de ameninţări grave, au anunţat miercuri mai multe mass-media din Norvegia, preluate de AFP, relatează Agerpres, potrivit stirileprotv.ro.

Căsătorită cu un om de afaceri care a făcut avere în domeniul energetic şi al imobiliarelor, Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, în vârstă de 68 de ani, a dispărut în octombrie anul trecut, a relatat Verdens Gang (VG). O răscumpărare de 9 milioane de euro în criptomonedă a fost cerută pentru eliberarea ei, potrivit publicaţiei citate.

Ameninţări cu acte de violenţă au fost de asemenea avansate în cazul în care suma cerută nu va fi virată, subliniază publicaţia Aftenposten, care precizează că au avut loc contacte limitate cu presupuşii răpitori.

Astfel de cazuri sunt extrem de rare în bogata ţară scandinavă, unde nivelul infracţionalităţii este în general unul redus.

Poliţia norvegiană a confirmat, fără a furniza identitatea, că „o femeie de peste 65 de ani ar fi fost răpită de la domiciliul său din Lorenskog”, la mai puţin 20 de kilometri de Oslo. Ea a anunţat o conferinţă de presă pentru ora locală 11:00.

Soţul femeii date dispărute, Tom Hagen, în vârstă de 68 de ani, este pe locul 172 în topul celor mai bogaţi oameni din Norvegia, potrivit revistei Kapital, cu o avere estimată la 1,7 miliarde de coroane, adică circa 174 de milioane de euro. Investitor în domeniul imobiliarelor, el deţine 70% din compania pentru furnizarea energiei electrice Elkraft, pe care a co-fondat-o în 1992, potrivit mass-media norvegiene.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X