Tragedie la săniuș; O fetiță de 5 ani a decedat

Autor: , in Social / 9 ianuarie, 2019, 13:11

Un copil a decedat, iar altul a ajuns la spital, după ce au fost loviți de o mașină la săniuș. Tragedia a avut loc aseară, în jurul orei 20:35, la ieșirea din satul Sipoteni, Călărași, pe traseul Chișinău – Ungheni.

Conform unui comunicat emis de Poliție, un băiat de 17 ani și o fetiță de 5 ani, aflându-se la săniuș, au ieșit cu sania pe drumul principal și au fost tamponați de un BMW, condus de un bărbat de 28 de ani. Copiii au fost transportați cu diferite traumatisme la spitalul raional din Călărași, dar în drum spre spital fetița a decedat.

Pe acest caz a fost pornit un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

În context, oamenii legii vin cu recomandări pentru părinți:

– nu îi lăsați pe cei mici singuri la săniuș, să se plimbe pe suprafața lacurilor sau a râurilor înghețate, oricât de rezistent ar părea stratul de gheață;

– asiguraţi-vă că pârtiile improvizate de copii nu sunt prea abrupte şi nu există riscul de a ajunge pe carosabil sau de a se lovi de garduri, pomi sau stâlpi;

– supravegheaţi-i mai atent pe cei mici, deoarece la săniuş, preocupaţi de joc, nu observă maşinile şi pericolele la care se expun;

– nu le permiteţi copiilor să folosească pungi de plastic sau alte obiecte casnice, în loc de sanie, deoarece pot fi răniţi.

De asemenea, copiii sunt îndemnați să nu preajma carosabilului atunci când se joacă, să îmbrace haine de culoare deschisă și să traverseze strada numai la trecerile semnalizate și după o asigurare temeninică.

Conducătorii auto sunt rugaţi să adopte o manieră prudentă de conducere şi să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum în localități sau în afara acestora (carosabil acoperit cu zăpadă, gheață sau polei și mâzgă), să utilizeze corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare, pentru a vedea și a putea fi văzuţi în trafic.

„În cazul în care vă aflați într-o dificultate și aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să solicitați susținerea celui mai apropriat echipaj de patrulare s-au sunați la 112”, mai recomandă Poliția.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X