(VIDEO) Andrei Năstase, despre procesul electoral, candidatura Maiei Sandu în diaspora și viitoarele alianțe în Parlament

Autor: , in Materiale Video / 9 ianuarie, 2019, 16:44

Actuala guvernarea a avut grijă ca procesul electoral privind alegerile parlamentare să se desfășoare pe timp de iarnă, deoarece își dă semna că opoziția are resurse limitate. Deși au stabilit reguli noi prin sistemul electoral mixt, cei care au adoptat această modificare își încalcă propriile regulii în încercarea de a rămâne la putere, susține liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, într-un interviu pentru Cotidianul.

Deși opoziția extraparlamentară are resurse limitate, Năstase declară că procesul de colectare a semnăturilor privind înregistrarea candidaților blocului electoral „ACUM Platforma DA și PAS” în cursa electorală decurge bine. Referitor la candidatul clonă Andrei Nastas de pe circumscripția nr. 33, unde candidează și el, liderul Platformei DA spune că „acest tânăr este folosit de regim în încercarea de a crea cât mai multă confuzie și a manipula opinia publică”. „Această guvernare nu își dă seama că sfidează bunul simț și inteligența unor oameni de mare calitate, așa cum îi avem în suburbii”, declară Năstase.

Referitor la criticile venite după anunțul că lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, va candida în diaspora, Năstase spune că au existat și alte candidaturi pe acestă circumscripție, însă Sandu s-a dovedit a fi cea mai potrivită dintre ele.

„În comisia de meritocrație au făcut parte oameni din societatea civilă. Deciziile nu au fost late doar din cei din partide”, susține liderul Platformei DA.

Deși lista blocului ACUM a fost prezentată, Năstase spune că aceasta poate fi modificată, iar cei care vor demonstra că merită să ajungă în Parlament, se vor regăsi pe listă.

În ceea e privește viitoarele alianțe din Parlament, liderul Platformei DA spune că „ACUM Platforma DA și PAS” nu va face alianță cu hoții, cu PDM și PSRM, deoarece asta ar însemna să dezamăgim oamenii care și-au pus speranțe în noi”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X