Sursă foto: moldova.md

Contestația depusă de PCRM, care acuza candidatul PDM pe circumscripția nr. 25, Chișinău, Victor Mîndru, că a falsificat semnăturile și solicita reverificarea dosarului candidatului PDM și constatarea ilegalității informației, nu a fost examinată. Comisia Electorală Centrală (CEC) a restituit-o, deoarece nu a fost semnată de o persoană împuternicită.

Reprezentanta cu drept de vot a formațiunii este Irina Vizir, dar contestația a fost semnată de către secretara CC al PCRM, Elena Bodnarenco.

În contestația depusă la 9 ianuarie, PCRM  menționează că democratul Victor Mîndru a înregistrat grupul de inițiativă la consiliul electoral de circumscripție la 26 decembrie 2018, ora 10:00, iar peste o oră și jumătate a ridicat listele de circumscripție. În aceeași zi, în jurul orei 16:00, democratul a depus peste 500 de semnături, ceea ce, spun comuniștii, „fizic, este imposibil” și au cerut referificarea dosarului candidatului PDM.

Anterior, reprezentanții blocului electoral „ACUM DA PAS” au sesizat CEC în privința înregistrării lui Veaceslav Burlacu, candidat PDM, care, cu trei membri în grupul de inițiativă, a a adus aproape 1000 de semnături în mai puțin de 24 de ore. Contestația nu a fost examinată, întrucât „nu întrunește condițiile de formă, nu este semnată de persoane împuternicite de a o semna”.


Vineri, 4 ianuarie, a fost ultima zi de depunere a actelor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă în vederea susținerii candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova în cele 51 de circumscripții uninominale.

Perioada de depunere a cererilor pentru înregistrare în calitate de concurent electoral se încheie la 24 ianuarie.

COTIDIANUL amintește că alegerile parlamentare vor avea loc la 24 februarie curent și se vor desfășura în baza sistemului electoral mixt, 51 de deputați urmând să fie aleși pe circumscripții uninominale, iar 50 – pe liste de partid. În aceeași zi va fi organizat și un referendum consultativ, participanților fiindu-le adresate două întrebări: „Sunteți pentru reducerea numărului deputaților din Parlament de la 101 la 61?” și „Sunteți ca poporul să poată revoca (demite) deputații din funcție, dacă nu-și îndeplinesc corespunzător obligațiile sale?”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here