(VIDEO/DOC) Ce avere are „Borsetka” lui Plahotniuc: Salariu de o mie de lei și datorii de milioane

Autor: , in Politic / Populare / 13 ianuarie, 2019, 13:45

Constantin Botnari, secretarul general al Partidului Democrat, numit și „Borsetka” lui Vladimir Plahotniuc, deoarece apare întotdeauna lângă șeful său de partid în locuri publice, declară venituri foarte modeste în ultimii 2 ani.

Potrivit declarației de avere depuse la CEC, omul al 4-lea în lista PD, după Plahotniuc, Candu și Filip, ar fi ridicat în ultimii 2 ani un salariu ce depășește cu puțin o mie de lei. Banii i-a primit oficial în calitate de angajat al Partidului Democrat, acolo unde îndeplinește funcția de secretar general.

El a mai declarat venituri de 500 de dolari și 7500 de lei din dobânzi bancare, aceștia fiind singurii bani pe care „mâna dreaptă” a lui Plahotniuc i-ar fi câștigat în 2017 și 2018.

Și dacă nu a avut venituri, atunci Botnari s-a împrumutat. El are datorii de 300 de mii de euro, dintre care 50 de mii ar trebui să-i întoarcă în 2019. Ceilalți 250 de mii de euro, cu o dobândă de 2,5%, ar trebui întorși în 2021.

Cu actualul salariu pe care-l declară Botnari, aceste datorii nu ar putea fi întoarse nici măcar în 500 de ani.

Pe lângă aceste venituri, secretarul general al PD a mai declarat câteva conturi bancare, care conțin în jur de 250 de mii de lei.

Un alt detaliu interesant este că locuința impozantă dintr-un cartier de vile de lux al capitalei, despre care deputata Maria Ciobanu acuza recent că este păzită non-stop de către un echipaj de poliție, Botnari o estimează la o valoare de aproximativ 25 de mii de euro, pe când valoarea adevărată ar putea depăși un milion de euro.

Constantin Botnari are și supranumele de „Borsetka lui Plahotniuc”. El este considerat omul cel mai de încredere al lui Vladimir Plahotniuc, având grijă să-i care acestui geanta cu bani, telefoane mobile sau alte bunuri.

El s-a remarcat la sfârșitul anului trecut după ce i-a dat șefului său de partid portmoneul, pentru ca ultimul să remunereze un colindător.

Declarația de avere a lui Constantin Botnari poate fi văzută aici.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *