Rapperul moldovean MANI, cunoscut datorită pieselor sale sociale, o formă a sa de protest, susține că, din cauza refuzului de a cânta pentru unii politicieni, organizatorii nu-l mai cheamă pe la concerte. El spune că este regretabil faptul că unii artiști acceptă, chiar dacă recunoaște că toți au nevoie de bani.

„M-au chemat la un concert la Orhei, acum un an, în februarie. Am zis ok, mă duc la publicul de acolo. Cu o zi înainte, aflu că trebuie să urce Șor pe scenă. Și eu eram într-o perioadă în care aveam mare nevoie de bani. Așteptam să-mi vină niște bani de la un concert, de undeva, ca să mă pot, pur și simplu, hrăni. Și, cu o zi înainte de concert, aflu că Șor urcă pe scenă, înțelegi? Pe de o parte, aflu că Șor urcă pe scenă. Pe altă parte, conștientizez că eu, la propriu, nu am ce mânca. Și, de-aici, am piesele pe care le am – „Eu-s Terminator”, „Am un miliard”, în aceasta de la urmă și zic de Orhei… Adică, oricum, arăt atitudine. Eram în această dilemă, destul de serioasă. Și, până la urmă, am refuzat. Nu am putut. Nu mi-am imaginat cum ar putea să se întâmple asta. Păcat că ceilalți acceptă. Mi se pare josnic. Ei se fac mici”, a declarat interpretul în cadrul unui interviu acordat pentru Ziarul de Gardă.

De asemenea, artistul a refuzat să cânte și la un concert organizat sub patronajul lui Igor Dodon. El spune că a și rămas cu datorii, deoarece a chemat și alți băieți să facă show, dar a refuzat să evolueze atunci când a ajuns la hramul de la Molovata și a văzut cum era „împodobită” scena. După astfel de experiențe, acesta nu mai este chemat pe la concerte.

„În genere, rapper să fii în Moldova e grav, dar să fii și cu atitudine – ei, unde te bagi?!”, conchide artistul.

De cealaltă parte, tot mai mulți artiști îndrăgiți participă la evenimentele organizate de politicieni controversați, iar unii, printre care Nicolae Botgros, Eugen Doga sau Maria Stoianov,  au declarat chiar că îi susțin și la alegerile parlamentare.

Cântăreața Anastasia Lazariuc a îndemnat anterior societatea să nu o judece pentru faptul că participă la concertele organizate de președintele Partidului „Șor”, primarul de Orhei, Ilan Șor, condamnat de prima instanță la 7 ani și 6 luni de închisoare în dosarul BEM, dar aflat în libertate. Ea susține că nu știe nimic despre Șor, este „doar o artistă” și că „societatea vine, se duce, politicienii vin, se duc, iar artistul tot artist rămâne”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •