Președintele Igor Dodon, alături de consilierii săi, i-a adus un omagiu marelui poet român Mihai Eminescu cu prilejul celor 169 de ani de la naștere. Aşa cum şeful statului se declară statalist şi se opune curentului românesc, şeful statului îl declară pe Eminescu moldovean.

„Eu consider că Mihai Eminescu este un simbol al patrimoniului nostru. Știu că sunt discuții dacă este moldovean sau român. El s-a născut moldovean, în Moldova. A plecat din viață în România, de aceea a devenit și parte a României. Sunt ferm convins că este un clasic al nostru, al tuturor și trebuie să ținem minte acest lucru, să-i studiem opera”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului mai spune că, atunci când era student a încercat să traducă în limba franceză versuri din opera Luceafărul.

„Îmi amintesc că atunci când eram student la universitate încercam să traduc în franceză ceva din Luceafărul”, a mai spus Igor Dodon.

În fiecare an, pe data de 15 ianuarie, Mihai Eminescu, „Luceafărul poeziei românești” ajunge la inimile celor care îl omagiază. Anul acesta se împlinesc 169 de ani de la nașterea celui mai mare poet român. Are cel mai lung poem de dragoste, „Luceafărul” și a descris copilăria pe care a petrecut-o la Botoșani și Ipotești în versuri. Nu este român care la școală nu a învățat măcar o poezie de Eminescu sau vreun îndrăgostit care nu a putut alege vreun poem al poetului, pe care să-l recite iubitei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here