Vlad Țurcanu: „ANI a eșuat ca instituție”

Autor: , in Politic / 16 ianuarie, 2019, 17:46

Analistul politic Vlad Țurcanu susține că modul în care Autoritatea Națională de Integritate (ANI) eliberează certificate de integritate viciază procesul electoral. Mai mult, în opinia comentatorului, ANI a eșuat ca instituție.

„Ne-am fi așteptat că o instituție care a fost girată inclusiv de Uniunea Europeană, să primim niște argumente, care să nu ridice atâtea semne de întrebare câte s-au văzut în ultimele zile. Văd două consecințe ale acestei abordări de care a dat dovadă ANI: una se referă la alegerile parlamentare și anume că procesul electoral se poate interpreta ca fiind viciat din cauza acestei abordări nemulțumitoare, îndoielnice chiar. Și a doua consecință vizează însăși instituția: nu am avut mari așteptări știind cum s-a creat în urmă cu un, dar este limpede acum că ANI a eșuat ca instituție pentru că nu a livrat societățile lucrurile pentru care a fost creată”, a declarat Vlad Țurcanu pentru Radio Chișinău.

Analistul a mai adăugat că ar trebui ca această entitate să fie croită astfel încât ea să fie în slujba comunității, ci nu a politicului.

Citiți și: (INFOGRAFIC) Ce trebuie să știm despre certificatele de integritate ale candidaților la parlamentare

Săptămâna trecută, ANI a fost acționată în judecată de Partidul „Casa Noastră Moldova”, condus de fostul deputat Grigore Petrenco, pe motiv că le-a oferit certificate de integritate lui Ilan Shor și Vladimir Plahotniuc.

Citiți și: Reacția ANI după ce a fost dată în judecată pentru că le-a eliberat certificate de integritate lui Shor și Plahotniuc

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X