(DOC) Cu ce s-a ales Botgros după ce l-a susținut pe candidatul Filip

Autor: , in Cultură/Media / Politic / Populare / 18 ianuarie, 2019, 19:51

În ședința de vineri, 18 ianuarie, Executivul a decis să modifice hotărârea din 2007, adoptată de Guvernul Tarlev, privind transmiterea, cu titlu gratuit, a terenului cu suprafața de 0,2754 ha, care aparține Palatului de Cultură al Feroviarilor, din folosința S.A. „Calea Ferată din Moldova” (CFM) către Asociația Cultural-Artistică „Lăutarii”, condusă de Nicolae Botgros.

Astfel, în locul respectiv, vor fi permise pentru construcție, pe lângă un centru internațional folcloric, care va conține o școală lăutărească, studio de imprimări audio, cramă-muzeu, spații hoteliere, și spații locative, inclusiv spații comerciale/oficii.

Coincidență sau nu, decizia vine după ce, la sfârșitul lunii decembrie 2018, Nicolae Botgros, alături de alți artiști notorii, a participat la Forumul PDM, în cadrul căruia și-a exprimat susținerea pentru premierul țării, prim-vicepreședintele democraților, Pavel Filip, care și-a prezentat atunci candidatura la alegerile parlamentare din 24 februarie pe circumscripția nr. 20, Strășeni.

De altfel, și Botgros aspiră la un fotoliu de deputat. Artistul a fost primul candidat independent înregistrat de CEC în cursa electorală. El va candida pe circumscripția nr. 42, Cantemir, fiind al patrulea pe listă. Acesta a ridicat listele de subscripție la 3 ianuarie, iar în aceeași zi, după doar câteva ore, le-a și depus completate cu semnături. Cele 506 de semnături validate au fost adunate de trei membri din grupul său de inițiativă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X