Alegerile parlamentare din 2019, în vizorul OSCE

Autor: , in Politic / 21 ianuarie, 2019, 17:51

Alegerile parlamentare din 2019, cooperarea Republicii Moldova cu Adunarea Parlamentară a OSCE, promovarea măsurilor de întărire a încrederii în procesul de soluţionare a conflictului transnistrean, au constituit subiectele principale ale discuţiei Ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu Preşedintele Adunării Parlamentare OSCE, George Tsereteli.

Întâlnirea a prilejuit un schimb de opinii pe marginea alegerilor parlamentare din Republica Moldova, care se vor desfăşura în luna februarie 2019. Interlocutorii au menționat importanța acestora și au trecut în revistă evoluțiile legate de misiunea de observatori OSCE, care deja activează în țara noastră. În aceiași ordine de idei, Ministrul Tudor Ulianovschi a reiterat adresarea Republicii Moldova către Adunarea Parlamentara a OSCE de a trimite observatorii săi la scrutinul parlamentar, subliniind, în context, angajamentul țării noastre de a desfăşura un proces electoral corect şi democratic, în baza standardelor existente.

La rândul sau, Președintele Adunării Parlamentare a OSCE, George Tsereteli, a confirmat disponibilitatea forului interparlamentar de a sprijini în continuare Republica Moldova în procesul de soluționare a conflictului transnistrean şi în consolidarea instituțiilor democratice, exprimându-şi speranța că alegerile parlamentare din luna februarie vor fi libere şi corecte.

Cei doi au remarcat contribuția valoroasă a parlamentarilor OSCE în promovarea reformelor vizând consolidarea instituțiilor democratice în Republica Moldova, prin edificarea statului de drept, respectarea drepturilor omului și a libertăţilor fundamentale, organizarea şi desfășurarea unor alegeri libere şi corecte.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X