Sursă foto: adevarul.ro

Pentru alegerile parlamentare și referendumul republican consultativ din 24 februarie au fost constituite, în total, 2143 de secții de votare, anunță Comisia Electorală Centrală (CEC) printr-un comunicat de presă.

Cele mai multe secții de votare urmează să fie organizate în circumscripția nr. 50, la vest de Republica Moldova – 83. Totodată, 64 e secții vor fi deschise în circumscripția nr. 50, Călărași, 63 – în circumscripția nr. 11, Fălești și 61 – în circumscripția nr. 8, Florești. Cele mai puține secții de votare – 15 – vor fi organizate în circumscripția nr. 51, SUA și Canada.

Citiți și: CEC, de acord cu Guvernul privind numărul de secții de votare peste hotare; Câte vor fi deschise în stânga Nistrului

Potrivit CEC, birourile electorale ale secțiilor de votare urmează să fie create până la 29 ianuarie.

Citiți și: (HARTĂ) Curioasele decizii ale Guvernului Filip în cazul deschiderii secțiilor de vot peste hotare
COTIDIANUL amintește că alegerile parlamentare vor avea loc la 24 februarie curent și se vor desfășura în baza sistemului electoral mixt, 51 de deputați urmând să fie aleși pe circumscripții uninominale, iar 50 – pe liste de partid. În aceeași zi va fi organizat și un referendum consultativ, participanților fiindu-le adresate două întrebări: „Sunteți pentru reducerea numărului deputaților din Parlament de la 101 la 61?” și „Sunteți ca poporul să poată revoca (demite) deputații din funcție, dacă nu-și îndeplinesc corespunzător obligațiile sale?”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here