Ce cheltuieli declară partidele înscrise în cursa electorală: Costul câtorva minute de concert

Autor: , in Politic / Populare / 21 ianuarie, 2019, 16:52

Partidele politice înregistrate în cursa electorală pentru alegerile din 24 februarie raportează cheltuieli modeste în ultimele 4 săptămâni, potrivit rapoartelor disponibile pe site-ul CEC.

Lider la cheltuieli este Partidul Șor, care raportează suma de aproape 700 de mii de lei. Potrivit raportului, acești bani ar fi mers doar pentru „publicitate” și „cheltuieli pentru materiale promoționale”, adică fluturași, carnețele, pixuri, etc.

Partidul condus de primarul Orheiului, Ilan Shor, nu raportează însă cele peste 10 concerte organizate în această perioadă. Potrivit unor estimări, unele dintre aceste concert au costat minimum 3 milioane de lei. În raport, la secțiunea care cuprinde evenimentele publice sunt trecuți zero lei.

Al doilea în topul cheltuielilor este Partidul Socialiștilor, care raportează aproape 514 mii de lei. Socialiștii susțin că au alocat acești bani pentru „cheltuieli pentru materiale promoționale”.

Partidul Nostru, chiar dacă nu este deocamdată înregistrat, raportează aproape 190 de mii de lei, cheltuiți pentru combustibil și organizarea de evenimente.

Partidul Democrat este pe poziția a 4-a într-un top al cheltuielilor, raportând doar 118 mii de lei, care ar fi fost cheltuiți pe combustibil și organizarea de evenimente.

Blocul ACUM menționează cheltuieli de aproape 75 de mii de lei. Cei mai mulți bani sunt trecuți la combustibil, materiale promoționale și organizare de evenimente.

Celelalte partide nu au depus rapoarte privind cheltuielile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X