Doi tineri, suspectați de jaf; Schema prin care „câștigau” bunuri de zeci de mii de lei

Autor: , in Social / 21 ianuarie, 2019, 18:14

Poliția reținut doi bărbați, ambii în vârstă de 29 de ani, originari din Strășeni și Călărași, fiind suspectați de jaf. Anterior, aceștia au mai fost judecați pentru furt, tâlhărie și șantaj.

Conform unui comunicat emis de IGP, la finele anului trecut, polițiștii din Strășeni au fost sesizați precum că două persoane necunoscute ar fi pătruns pe timp de noapte într-o anexă a unei Asociații Obștești din satul Cojușna, unde, agresând paznicul, au sustras mai multe bunuri, printre care calculator, telefon mobil, alte obiecte și mijloace bănești. Prejudiciul cauzat se estimează la circa 30.000 de lei.

În cadrul acțiunilor de investigaţii, oamenii legii au stabilit că indivizii practică o activitate infracțională de sustragere a bunurilor din avutul proprietarului, prin aplicarea violenței psihice sau fizice asupra victemelor.

„Astfel, ca urmare a acțiunilor întreprinse, polițiștii au stabilit că aceștia acționau conform unui plan bine stabilit: racolau victimele prin intermediul rețelelor de socializare (bărbați), sub pretextul de a face cunoștință, apoi, prin abuz de încredere, convingeau victimele să se întâlnească acasă la ei. Aici, suspecții, prin aplicarea violenței fizice, deposedau clienții de bunuri”, se arată în comunicatul emis de Poliție.

La 16 ianuarie, a fost infiltrat un polițist sub acoperire, fiind organizată o întâlnire în sect. Buiucani a capitalei, unde suspecții au fost reținuți.

Audiați de polițiști, aceștia și-au recunoscut vina.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru jaf. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă închisoare de la 3 până la 6 ani cu (sau fără) amendă în mărime de la 25.000 la 500.000 de unităţi convenţionale.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X