(VIDEO) Igor Dodon nu va participa la parlamentare, dar va acorda „sprijin politic” PSRM

Autor: , in Politic / Populare / 21 ianuarie, 2019, 15:14

Șeful statului Igor Dodon nu participă pe listele PSRM la alegerile parlamentare din 24 februarie curent. Anunțul a fost făcut de acesta acum câteva minute, în cadrul unei conferințe de presă. Totuși, președintele spune că va acorda sprijin politic acestei formațiuni.

Dodon a anunțat că nu va participa la scrutinul parlamentar, însă a ținut să precizeze că acum „există o șansă de a schimba politicieni veniți la putere după 7 aprilie 2009” și califică alegerile ca fiind o „oportunitate deosebită de a aduce țara spre restabilirea legitimității legislative supreme”.

Președintele a ținut să menționeze și faptul că demersurile sale au întâmpinat dificultăți, însă își motivează neparticiparea la alegeri prin faptul că va munci pentru „consolidarea relațiilor externe”.

Mai mult, Dodon a făcut apel către instituțiile responsabile de organizarea și desfășurarea alegerilor, precizând că acestea trebuie să fie în conformitate cu standardele internaționale.

Deși nu va participa la alegeri, președintele și-a exprimat intenția de a acorda sprijin politic socialiștilor.

Amintim că, anterior, în repetate rânduri Igor Dodon și-a exprimat intenția de a participa la parlamentare, iar speakerul Andrian Candu i-a transmis că deputații vor „lămuri subiectul, ca să nu participe”.

Amintim că viitoarele alegeri parlamentare vor fi organizate în baza sistemului electoral mixt, schimbat cu votul deputaților PDM, PSRM și Grupul lui Iurie Leancă. În viitorul Parlament vor accede 50 de deputați aleși pe liste de partid și 51 pe circumscripții uninominale.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X