Cine sunt cei patru candidați selectați pentru a deveni directori la ANRE

Autor: , in Economic / Populare / 23 ianuarie, 2019, 18:25

Doi deputați din Grupul Parlamentar Popular European – Ștefan Creangă și Eugen Carpov, președintele Curții de Conturi, Veaceslav Untila, și ex-ministrul Economiei, Octavian Calmîc, sunt candidații selectați pentru funcțiile vacante de director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a desfășurat astăzi, 23 ianuarie, interviul de selectare candidaților.

Conform unui comunicat emis de Parlament, cei patru candidați, care au obținut cel mai mare punctaj la concursul desfășurat, vor fi propuși plenului pentru numirea în funcția de director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

Totodată, membrii comisiei au constatat că un candidat nu a acumulat punctajul necesar.

La proba de interviu au fost admise 14 persoane – Ion Candu, Oleg Popa, Constantin Bragoi, Ștefan Creangă, Viorel Gamurar, Sergiu Ungureanu, Svetlana Zapșa, Violina Șpac, Veaceslav Untila, Eugen Carpov, Dan Bîrsă, Octavian Calmîc, Anatolie Zagorodnîi și Dumitru Suhoborcenco. Ulterior, o persoană și-a retras candidatura din concurs.

În calitate de observatori fără drept de vot, la interviul de selectare a candidaților pentru funcția de director al ANRE, au asistat reprezentanții Comunității Energetice, Delegației UE în Republica Moldova, Guvernului și Universității Tehnice a Moldovei.

Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a anunțat concurs public pentru suplinirea a cinci funcții vacante de Director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică. Dosarele pentru concurs au fost depuse în perioada 30 noiembrie 2018 – 16 ianuarie 2019.

În conformitate cu prevederile Regulamentului de organizare a concursului, Comisia economie, buget și finanțe urmează să prezinte Președintelui Parlamentului și Comisiei juridice, numiri și imunități candidaturile selectate pentru a fi confirmate. Ulterior, candidaturile urmează a fi aprobate de plenul Parlamentului.

Toate cele cinci funcții de director au devenit vacante după ce oficialii și-au prezentat demisia la sfârșitul anului trecut.

Potrivit Legii cu privire la energetică, Agenţia Națională pentru Reglementare în Energetică este condusă de un Consiliu de Administraţie format din cinci directori. Membrii Consiliului de Administrație al ANRE sunt numiți prin hotărâre Parlament pentru un mandat de șase ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X