Conservatorul Leancă și socialistul Ponta și-au înfrățit partidele

Autor: , in Politic / 23 ianuarie, 2019, 16:58

Partidul Popular European din Moldova, condus de Iurie Leancă, și Partidul Pro România, condus de Victor Ponta, au semnat miercuri un acord de cooperare între cele două formațiuni politice.

„Este primul document de acest gen pe care îl semnează PPEM. E un eveniment istoric. Astăzi scriem o nouă filă în relațiile dintre cele două state românești”, a declarat Iurie Leancă după semnarea acordului. „Obiectivul prioritar este cel de integrare națională a românilor de pe cele două maluri ale Prutului”, a continuat Leancă.

„Astăzi reluăm un proiect pe care l-am început în 2013. Proiectul integrării Republicii Moldova și a României într-un proiect național”, a spus Victor Ponta.

Partidul condus de Iurie Leancă are o doctrină de dreapta, anunțându-și intenția imediat după lansare de a adera la Partidul Popular European. Aceasta nu a fost însă încununată de succes, întrucât familia popularilor europeni a respins cererea partidului condus de actualul vicepremier.

De partea cealaltă, formațiunea condusă de Victor Ponta este una de stânga. Partidul condus de fostul premier român și președinte al Partidului Social Democrat este creat din foști membri ai PSD care au plecat din partid, manifestându-și nemulțumirea față de actuala conducere, în frunte cu Liviu Dragnea.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X