Noi descinderi la IP Ciocana; Doi polițiști, plasați în izolatorul CNA

Autor: , in Social / 23 ianuarie, 2019, 18:09

Doi polițiști de la Inspectoratul de Poliție (IP) Ciocana au fost reținuți astăzi de către procurorii anticorupție și ofițerii SPIA. Aceștia sunt bănuiți de corupere pasivă și trafic de influență.

„Conform materialelor procesului penal, denunțătorul a sesizat Serviciul Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al MAI, despre faptul estorcării și primirii de către unul din angajații IP Ciocana a sumei de 600 de euro, pentru a mușamaliza cazul păstrării substanțelor narcotice, documentat în privința acestuia. Deși chestiunea fusese „soluționată”, tânărul a fost citat de către un alt polițist de la IP Ciocana, pentru a da declarații în calitate de bănuit în cauza respectivă. În cadrul audierilor, bănuitul a făcut trimitere la suma achitată anterior, polițistul somându-și colegul să returneze banii primiți drept mită”, informează Procuratura Anticorupție (PA).

Conform comunicatului emis de PA, ulterior, ofițerul, pretinzând că ar avea influență asupra procurorului desemnat să conducă urmărirea penală în cauza în care acesta este învinuit – circulaţia ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogii acestora fără scop de înstrăinare – a pretins suma de 3000 de euro, pentru a influența aplicarea unei pedepse mai blânde. Din suma pretinsă, polițistul a primit de la de la inculpat bani în sumă de 2100 de euro, ultimul fiind condamnat pentru infracțiunea incriminată.

Cei doi ofițeri de investigație au fost reținuți pentru 72 de ore și plasați în izolatorul CNA. Aceștia au fost escortați la sediul Procuraturii Anticorupție pentru audieri, unuia fiindu-i incriminată coruperea pasivă, iar celuilalt – traficul de influență, fapte pentru care legea penală prevede o pedeapsă cu închisoare de cel mult 10 și, respectiv, 6 ani și amendă în mărime de cel mult 8000 şi 4000 de unități convenționale, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice.

Amintim că alți trei polițiști de la IP Ciocana, suspectați de corupție, au fost reținuți la începutul lunii curente.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X