Blocul „ACUM” acționează CEC în judecată; Solicită mai multe secții de vot în străinătate

Autor: , in Politic / Populare / 23 ianuarie, 2019, 12:25

Reprezentanții blocului electoral „ACUM” vor acționa Comisia Electorală Centrală în judecată, fiind nemulțumiți de numărul de secții de vot deschis în străinătate, precum și de felul în care acestea au fost amplasate.

„Guvernarea nu a ținut cont de amplasarea geografică a comunităților de moldoveni și nici de informația colectată în procesul de înregistrare prealabilă. A fost o sfidare”, a acuzat președinta PAS, Maia Sandu.

Maia Sandu a vorbi și despre faptul că guvernarea nu dorește să permită cetățenilor cu pașapoarte expirate să voteze în străinătate, deși la scrutinele anterioare acest lucru a fost posibil. Cei de la „ACUM” iau în calcul să acționeze CEC în judecată și asupra acestui subiect.

Reprezentanții blocului „ACUM” au mai acuzat guvernarea că „s-a folosit de înregistrarea prealabilă tocmai pentru a nu deschide noi secții de vot acolo unde s-au înregistrat mai mulți moldoveni”.

„Guvernul joacă în aceeași echipă cu un viitor candidat electoral”, a acuzat Dumitru Alaiba, candidat în circumscripția 51 al blocului „ACUM”, SUA și Canada. El a făcut referire la faptul că în două orașe cu multe înregistrări prealabile unde nu s-au deschis secții de vot, în schimb alegându-se orașe mici cu zero înregistrări.

De asemenea, ei au cerut autorităților să le permită cetățenilor din diasporă să voteze timp de două zile, pe 23 și pe 24 februarie

Guvernul a decis deschiderea a 125 de secții de vot în străinătate pentru alegerile din 24 februarie.  Amplasarea secțiilor deschise în plus față de alegerile prezidențiale din 2016 a trezit însă semne de întrebare și critici.

Citiți și: Curioasele decizii ale Guvernului Filip în cazul deschiderii secțiilor de vot peste hotare

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X