Sursă foto: IPN

Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță, printr-un comunicat de presă, că în circumscripțiile electorale uninominale au fost depuse 360 de dosare pentru înregistrarea în calitate de candidat la funcția de deputat. Până la 25 ianuarie, consiliile electorale ale circumscripțiilor electorale uninominale au înregistrat 246 de concurenți electorali, dintre care 25 sunt independenți.

Totodată, șapte cereri de înregistrare a candidaților la funcția de deputat au fost respinse, iar 107 dosare se află în curs de examinare. Astfel, consiliile electorale de circumscripție electorală uninominală, în cel mult 7 zile, vor decide asupra înregistrării sau neînregistrării candidaţilor desemnaţi.

Reprezentanții a 24 de grupuri de inițiativă înregistrate în vederea susținerii candidaților la funcția de deputat în circumscripțiile uninominale nu au restituit listele de subscripție consiliului electoral de circumscripţie. În acest context, CEC atenționează că, potrivit cadrului normativ, după finalizarea colectării semnăturilor pentru susţinerea candidaților la alegeri, listele de subscripţie urmează a fi depuse la organului electoral care le-a eliberat.

Termenul de depunere a dosarelor pentru înregistrarea concurenţilor electorali pentru alegerile parlamentare a expirat joi, 24 ianuarie.

Astăzi, 25 ianuarie, a început campania electorală.

Citiți și: Ultima zi: 15 partide ar putea lupta pentru cele 50 de mandate pe circumscripția națională

COTIDIANUL amintește că alegerile parlamentare vor avea loc la 24 februarie curent și se vor desfășura în baza sistemului electoral mixt, 51 de deputați urmând să fie aleși pe circumscripții uninominale, iar 50 – pe listă de partid. În aceeași zi va fi organizat și un referendum consultativ, participanților fiindu-le adresate două întrebări: „Sunteți pentru reducerea numărului deputaților din Parlament de la 101 la 61?” și „Sunteți ca poporul să poată revoca (demite) deputații din funcție, dacă nu-și îndeplinesc corespunzător obligațiile sale?”.

Citiți și: Câte secții de votare vor fi deschise în cele 51 de circumscripții uninominale

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here